NHL: Capitals op gelijke hoogte, Bruins breiden voorsprong uit

De ijshockeyers van de Washington Capitals hebben de stand in de eerste ronde van de play-offs in de NHL gelijk kunnen trekken. De Caps verloren in eigen huis twee keer van de Columbus Blue Jackets, maar na de eerste werd donderdag ook de tweede wedstrijd in Columbus gewonnen.

Dankzij Tom Wilson, TJ Oshie en Alex Ovechkin kwamen de Capitals op 0-3, waardoor de goal van Boone Jenner weinig anders deed dan de eer van de thuisploeg redden. Evgeny Kuznetsov maakte het karwei ruim twee minuten voor tijd af met een empty netter: 1-4.

De Boston Bruins begonnen donderdag met een 2-1 voorsprong aan het duel tegen de Maple Leafs in Toronto. Torey Krug zorgde al na 28 seconden voor de 0-1, maar Tomas Plekanec liet namens de thuisploeg de gelijkmaker al na een paar minuten optekenen.

In de slotfase van de tweede periode was het Brad Marchand die de Bruins weer op voorsprong zette en een goal van Jake Debrusk in de derde periode leek de Maple Leafs definitief te breken: 1-3. Dat is ook de stand waarmee de Bruins weer naar het eigen Boston gaan, waardoor nog één zege nodig is.

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)