Na half jaar weer eens basisplaats voor Alderweireld

Hij moest er bijna een half jaar op wachten, maar dinsdagavond stond Toby Alderweireld eindelijk weer eens in de basis bij Tottenham Hotspur.

De van een hamstringblessure teruggekeerde Belg raakte begin november geblesseerd en moest revalideren tot februari. De twee maanden daarna kreeg hij namens Tottenham Hotspur alleen in de FA Cup minuten wat leidt tot speculatie over zijn toekomst. In het Belgische nationale elftal stond hij steeds wel op het wedstrijdformulier.

Op de officiële site van Tottenham Hotspur geeft hij aan erg blij te zijn weer eens te mogen spelen. "Ik ben blij dat ik het team negentig minuten lang heb kunnen helpen. Daar ben ik heel tevreden over. Het was lastig, want ze verdedigden goed", stelt de verdediger over het in 1-1 geëindigde duel.

Een treffer van topscorer Harry Kane werd ongedaan gemaakt door een penalty van de thuisploeg. "We probeerden ze te overrompelen en ik denk dat we het verdienden om te winnen", aldus Alderweireld. "Dit is niet het resultaat waar we op hoopten."

De oud-Ajacied staat nog tot medio 2019 onder contract in Londen. De Evening Standard speculeert dat alleen een nieuwe overeenkomst wil tekenen als zijn salaris van 50.000 pond per week wordt verhoogd. Het blad stelt dat The Spurs zijn contract automatisch met één jaar kan verlengen, waarmee het een clausule van 25 miljoen pond activeert voor geïnteresseerde clubs.