FOK! Wat een weer: code geel (mist) in Limburg en Zeeland

In het zuiden komt eerst nog (lokaal dichte) mist voor. In het noorden is er veel bewolking en is er aanvankelijk kans op lichte regen. Elders zijn er opklaringen. Vanmiddag is er meer bewolking en neemt de kans op buien van het zuidoosten uit toe. Vanavond komen er vooral in het zuidwesten enkele onweersbuien voor, mogelijk met hagel, windstoten en lokaal veel regen. De middagtemperaturen lopen uiteen van 14°C in het uiterste noorden tot lokaal 21°C in het oosten. De zwakke tot matige wind komt uit het noordoosten en draait in de loop van de dag naar een oostelijke richting en neemt iets in kracht toe. In de avond neemt de wind landinwaarts weer af.

In de nacht naar vrijdag is het in de noordoostelijke helft overwegend bewolkt en daar kan een enkele bui voorkomen. In het zuiden zijn er opklaringen en kan plaatselijk mist ontstaan. De minima liggen tussen 6°C plaatselijk in het zuiden en 11°C in het noordoosten. De wind wordt zwak en komt uit uiteenlopende richtingen, in het noordoosten is de wind oostelijk, matig, in het noordelijk kustgebied (vrij) krachtig.

Vrijdag overdag lost eventuele mist snel op. Het is overwegend bewolkt, alleen in het zuidwesten en zuiden komt de zon er nog af en toe door. Vanaf de middag trekken er vanuit Duitsland mogelijk onweersbuien met hagel en lokaal veel regen over de noordoostelijke helft van het land. De maxima liggen rond 16°C. De wind komt uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. In de middag wordt de wind in het zuiden en later ook in het midden westelijk en is dan matig. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Interpretatie is onderweg naar IJmuiden en zag onderweg dit Delftsblauwe standbeeld (Foto: Interpretatie)
Interpretatie is onderweg naar IJmuiden en zag onderweg dit Delftsblauwe standbeeld (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!