Numan: "Dit Ajax is kwetsbaar als het even niet loopt"

Arthur Numan ziet PSV in het restant van de competitie de eerste plaats niet meer weggeven. De ploeg heeft tien punten voorsprong op Ajax.

PSV was zaterdagavond met 3-0 te sterk voor FC Utrecht, waar Ajax een dag later met 3-2 onderuit ging op bezoek bij Vitesse. "Los van de ruime voorsprong van tien punten geeft dit natuurlijk mentaal een enorme boost, terwijl het voor de spelers van Ajax toch weer een tikkie is", vertelt Numan in gesprek met De Telegraaf.

"Dat zal ook weer gaan doorwerken. Ik ben als scout werkzaam bij AZ en we staan nog maar twee puntjes achter op Ajax. Het zou heel mooi zijn als AZ kan doorstoten naar de tweede plaats. Iedereen zegt maar dat Ajax betere spelers heeft dan PSV, maar daar ben ik het niet mee eens. Het zijn bij Ajax veelal jonge, talentvolle spelers die veel potentie hebben, maar het wel nog voor een groot deel moeten laten zien. Dit Ajax is kwetsbaar als het even niet loopt. Dan missen ze leidersfiguren die het voortouw nemen."

"Een speler als Hakim Ziyech is een fantastische speler, maar geen jongen die anderen helpt als het elftal het lastig heeft. PSV heeft meer ervaren jongens die het elftal bij de hand kunnen nemen, zoals Luuk de Jong, Marco van Ginkel en Daniel Schwaab. Die heb je nodig om stabiel te kunnen presteren."