Fourcade blijft Schempp voor in millimetersprint massastart

Biatleet Martin Fourcade is olympisch kampioen geworden op de massastart. De Fransman was na vijftien kilometer de Duitser Simon Schempp te snel af in een millimetersprint. Vlak daarachter was Emil Svendsen eveneens in een sprint de Duitser Erik Lesser te snel afgeweest in de strijd om het brons.

Even dacht Fourcade dat hem hetzelfde was overkomen als vier jaar geleden in Sochi, toen hij in een sprint nipt verloor van Svendsen. De eerdere winnaar op de achtervolging sloeg uit frustratie met zijn langlaufstok op de sneeuw, maar hoorde even later dat hij toch de winnaar  was van het evenement.

Zijn race naar het goud was slecht begonnen, want bij de eerste schietbeurt ging Fourcade één keer de mist in en mocht direct in de achtervolging. De volgende twee schietbeurten waren echter foutloos en daardoor vond hij zichzelf aan kop van de wedstrijd. Hij vond daarbij de aansluiting bij de Duitsers Schempp en Lesser, die in de eerste drie schietbeurten helemaal foutloos waren gebleken.

In de laatste schietbeurt gingen Fourcade en de huidige wereldkampioen Schempp beiden één keer in de fout, terwijl Lesser twee missers moest incasseren. Voor de twee man vooraan was er echter niks aan de hand, want het gat op de eerste achtervolgers, met Lesser, Svendsen en Benedikt Doll was groot genoeg.

Fourcade en Schempp bleven bij elkaar tot in de laatste rechte lijn, waar Schempp zijn kickfinish net te laat inzette om het goud voor de neus van Fourcade weg te kapen. Daarachter was er dus ook een sprint voor het brons, maar die sprint was minder spannend; titelverdediger Svendsen bleef daarin Lesser ruim voor.