Einde Spelen voor snowboarder Van der Velden

Snowboarder Niek van der Velden komt tijdens de slopestyle op de Olympische Spelen niet in actie. De 17-jarige kwam tijdens de laatste trainingen voor dit onderdeel ten val, waarbij zijn schouder uit de kom is geschoten. De jongste Nederlandse olympiër is naar het ziekenhuis gegaan voor verder onderzoek, waarna hij de kwalificaties voor zijn eerste onderdeel miste.

Van der Velden komt normaal gesproken later deze Spelen nog in actie op de Big Air, wat in principe zijn betere onderdeel is. Al zal zijn deelname mede afhangen van het resultaat van het onderzoek in het ziekenhuis.

Van der Velden tijdens de training (Pro Shots/Action Images)
Van der Velden tijdens de training (Pro Shots/Action Images)

Update 7.35 uur 

De Spelen zijn voor Niek van der Velden al voorbij voordat ze begonnen waren. De NOS meldt dat de snowboarder bij zijn val  een zware breuk in de rechterbovenarm heeft opgelopen en daaraan vandaag direct geopereerd zal gaan worden. Hij mist daardoor dus zijn beste onderdeel: de Big Air.

"Niek moet zeker nog een nacht in het ziekenhuis blijven", stelde chef-arts Cees Rein van den Hoogenband. "Naar verwachting zal hij ergens de komende week naar huis in Nederland kunnen reizen. Het is nu binnen twaalf uur na zijn val te vroeg om iets te zeggen over de genezing."