Bayern MŁnchen moeizaam langs Werder Bremen

Bayern München heeft zondag met de nodige moeite Werder Bremen opzij gezet. De beslissing in de Allianz Arena viel pas in het laatste kwartier.

De eerste goede kans was in München voor de bezoekers uit Bremen. Een kopbal van Max Kruse miste het doel maar net. Na 25 minuten was Kruse wel betrokken bij de openingstreffer. De routinier bediende Jérôme Gondorf, die de bal via doelman Sven Ulreich in het doel kreeg: 0-1.

Een prima goal van Thomas Müller zorgde ervoor dat beide teams met een 1-1 tussenstand gingen rusten en Bayern nam na ruim een uur voor het eerst een voorsprong. Robert Lewandowski kopte raak uit een hoekschop. Door een eigen goal van Niklas Süle, die bij een hoekschop de bal tegen zich aan gekopt kreeg, moest Bayern alles op alles zetten om toch drie punten te pakken.

In het laatste kwartier lukte dat uiteindelijk ook, omdat zowel Lewandowski als Müller zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. De Pool scoorde op aangeven van Müller, die daarna zelf de eindstand op 4-2 bepaalde na een mooie pass van James Rodríguez. Bayern München staat daardoor nu zestien punten los van Bayer Leverkusen, RB Leipzig en Borussia Mönchengladbach.

Uitslagen Bundesliga zondag
Bayern München - Werder Bremen 4-2
Schalke 04 - Hannover '96 1-1