Kuzu wil videoscheids in Tweede Kamer

Als het aan DENK-voorzitter Tunahan Kuzu ligt krijgt de Tweede Kamer het liefst zo snel mogelijk een videoscheidsrechter. In veel sporten zorgt die ervoor dat een en ander eerlijk(er) verloopt en dat is dan ook de beoogde rol van de politieke versie. Dat meldt de Telegraaf woensdag.

Kamervoorzitter Khadija Arib benadeelt DENK nogal, zo stelt Kuzu. Zo worden Kamerleden van DENK volgens hem veel vaker onderbroken door Arib dan die van andere partijen, en vooral de PvdA en D66 worden volgens Kuzu voorgetrokken. 

Een videoscheidsrechter moet zorgen voor een 'onafhankelijke en transparante klachtafwikkeling', in de woorden van Kuzu. Arib is er niet zo van onder de indruk: volgens haar zijn er meer dan genoeg opties om klachten te uiten en af te handelen. Ze kiest zelfs de aanval richting DENK, door onder meer sturende filmpjes van de partij 'niet chic' te noemen.

Overigens kunnen mensen die bedreven zijn met Paint terecht in dit topic op het FOK!forum, om zo hun mening door middel van een fraai plaatje te uiten.