Staverman verbaast zich over succes Top 2000

Gijs Staverman verbaast zich erover dat mensen soms zes uur staan te wachten om in het Top 2000 Café te mogen. Dat zei hij in een interview bij RTL Boulevard. Daar vertelde de dj over het succes van de Top 2000.

"We houden geen rekening met een format", legde Gijs uit. "Zo kun je soms twee platen van Coldplay achter elkaar horen, of van The Beatles. Dat gebeurt normaal niet." Wat ook aan het succes meehelpt is dat de lijst volgens de dj uit de beste 2000 nummers ooit bestaat. "En die zijn gekozen door de luisteraars."

Dat er in de loop van de jaren in de bovenste regionen van de lijst weinig is veranderd, verbaast Gijs, die zelf ook een deel van de 159 uur durende radiomarathon presenteert, niets. Bohemian Rhapsody van Queen is en blijft volgens hem een geweldig nummer dat door niemand geëvenaard kan worden. "Ook jonge stemmers ontdekken het nummer", stelt hij.

Gijs vindt het overigens wel fijn dat ook de nieuwe nummers een plekje weten te vinden in de Top 2000. Dat Despacito, de zomerhit van Luis Fonsi, nu al in de lijst te vinden is, juicht hij dan ook toe. "Muziek hoort bij het leven", zegt hij. Daar hoort volgens Gijs het verleden bij, maar ook het heden.

Staverman verbaast zich over succes Top 2000
Staverman verbaast zich over succes Top 2000 (Foto: BuzzE)