Bertens naar kwartfinale in Luxemburg

Tennisster Kiki Bertens heeft de kwartfinale van het WTA-toernooi in Luxemburg bereikt. Op het hardcourt was de Nederlandse (WTA-30) met 6-2 en 2-1 te sterk voor de Duitse Andrea Petkovic (WTA-94) die vanwege ziekte opgaf.

Petkovic had de vorige drie ontmoetingen met Bertens gewonnen, waaronder 17 dagen geleden in Beijing. Ditmaal schoot Bertens uit de startblokken en ze stond al snel op een 4-0 voorsprong. Petkovic knokte zich terug naar 4-2, maar na een volgende break wist Bertens de set te pakken.

Petkovic had zich ondertussen laten behandelen vanwege ziekte. De Duitse probeerde het in set twee nog wel even, maar op de stand van 2-1 in het voordeel van Bertens gaf ze op.

In de kwartfinale wacht opnieuw een Duitse. Carina Witthoeft (WTA-73) klopte namelijk de Russin Evgeniya Rodina in twee sets.

Bertens zou vandaag ook met haar partner Johanna Larsson in actie komen in het dubbelspel, maar het koppel besloot zonder te spelen op te geven. De reden hiervoor was dat het duo zich geplaatst heeft voor de WTA Finals, doordat de enig overgebleven concurrentes (Shuko Aoyama en Shuai Zhang) in het dubbelspel in Luxemburg vroegtijdig sneuvelden.