Bosz: "Ook zonder Dortmund was ik gestopt bij Ajax"

Peter Bosz verliet Ajax na een jaar alweer voor een avontuur bij Borussia Dortmund, terwijl hij in eerste instantie helemaal niet wilde vertrekken.
"Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken", vertelt Bosz in gesprek met de NOS.

"Ik zou sowieso gestopt zijn bij Ajax", vervolgt de oefenmeester. "Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan. Daarna heb ik maandelijks aangegeven dat er iets moest veranderen en in de week voor Dortmund kwam nog eens. Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet."

Wat Bosz dan precies wilde veranderen, wil hij niet zeggen. Naar verluidt pleitte Bosz voor een verandering van zijn staf. Met assistent Dennis Bergkamp, keeperstrainer Carlo L'Ami en conditietrainer Björn Rekelhof wilde Bosz niet verder. "Het was een moeilijk en zwaar jaar, maar ook enorm leerzaam", aldus Bosz. "We hebben met geweldige, getalenteerde spelers kunnen werken. Uiteindelijk hebben we er een elftal van kunnen maken dat iets unieks gepresteerd heeft met het bereiken van de Europa League-finale."

Bosz wilde in eerste instantie helemaal niet vertrekken bij Ajax, waar hij nog een contract had voor twee seizoenen. "Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken", gaat Bosz verder. "Ook al willen mensen dat misschien niet geloven, toch is het echt zo..."

Momenteel beleeft Bosz een droomstart bij Dortmund in de Bundesliga. Na zeven competitieduels heeft BVB negentien punten een een doelsaldo van 21-2.

Peter Bosz wilde ook weg als Dortmund niet langs kwam. (PRO SHOTS/Action Images)
Peter Bosz wilde ook weg als Dortmund niet langs kwam. (PRO SHOTS/Action Images)