Fans in tranen over nieuw nummer George Michael

De nieuwe single van overleden zanger George Michael heeft donderdagochtend heftige reacties losgemaakt bij zijn fans. Op sociale media laten veel mensen weten in tranen te zijn over het nieuwe upbeat-nummer, Fantasy.

Het is een remix van een nummer dat Michael in de jaren negentig als B-kant op de Amerikaanse versie van megahit Freedom! zette. De bewerking is gemaakt door producent Nile Rodgers, die voor zijn dood met Michael had overlegd over de bewerking. Volgens Rodgers was het een van de favoriete nummers uit zijn eigen oeuvre. "Eigenlijk was het altijd de bedoeling dat Fantasy op zichzelf zou worden uitgebracht", aldus de producer.

De laatste maal dat George Michael een nieuwe single uitbracht, was in 2012. Hij zong toen bij de afsluiting van de Olympische Spelen in Londen een nieuw nummer, White Light.

Wham!
Fantasy was donderdag als eerste te horen op BBC Radio 2. Melanie en Yioda, de zussen van George Michael, hebben laten weten voor de muzikale nalatenschap van hun overleden broer te blijven zorgen. Het is onduidelijk of er nog meer eerder ongepubliceerd materiaal van de zanger aankomt.

De voormalige voorman van Wham! overleed op eerste kerstdag op 53-jarige leeftijd.

Fans in tranen over nummer George Michael
Fans in tranen over nieuw nummer George Michael (Foto: BuzzE)