Oud D66-kamerlid Hachchi te huur voor 7500 euro per uur

Het voormalige D66-Kamerlid Wassila Hachchi, die in april vorig jaar ineens vertrok om het campagneteam van Hillary Clinton vrijwillig te gaan ondersteunen, heeft inmiddels een nieuwe bezigheid gevonden: ze gaat lezingen geven.

Maar om Hachchi te laten komen moet wel in de buidel worden getast: er moet maarliefst 7500 euro worden afgetikt om haar dertig tot zestig minuten te laten spreken. De Speakers Academy, waar ze zich bij heeft aangesloten, laat weten 'niet te verwachten dat het storm gaat lopen' vanwege dat tarief. De meeste sprekers vragen tussen de twee- en vijfduizend euro per uur.

Volgens de biografie is Wassila Hachchi 'een inspirerende Spreker, Campaign Consultant en Coach. Haar werk kent één rode draad: dialoog. Ze is zelfbewust en weet echte menselijke verbinding te maken'. De dialoog met haar partij is trouwens een beetje mislukt toen ze het Kamerlidmaatschap beëindigde, want het heeft wel even geduurd voordat de rest van D66 in de gaten had waar ze nu precies heen was.

Dat ze met dit licht uit de hand gelopen uurloon waarschijnlijk nauwelijks boekingen krijgt hoeft voor haar bankrekening overigens geen enkel probleem te zijn, daar ze nog ruim twee jaar recht heeft op wachtgeld.