Kuijt bouwt ook niet af bij Quick Boys

Dirk Kuijt beëindigde twee weken geleden zijn voetballoopbaan. Ook afbouwen bij zijn jeugdliefde Quick Boys zit er 'in principe' niet in.

Kuijt begon zijn voetballoopbaan bij Quick Boys, dat hem in 1998 naar FC Utrecht zag vertrekken. De aanvaller bleef vriend en vijand verbazen met zijn ontwikkeling, die hem bij Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe en uiteindelijk de landstitel van Feyenoord bracht.

Inmiddels is Kuijt profvoetballer-af en ook een doorstart als amateur sluit hij, min of meer, uit. "Ik ben zeer betrokken bij Quick Boys. Mijn eigen drie zoons spelen daar en ik zit in het technisch hart. Ik leef enorm mee", zegt Kuijt tegen Voetbal in de Bollenstreek. "Een terugkeer als amateurvoetballer lijkt me niet verstandig. Ik denk dat ik een fantastische carrière heb gehad en ik ben bereid de club te helpen waar ik kan. Maar een voetbalcarrière bij Quick Boys zit er in principe niet in."

Kuijt leefde na het behalen van de landstitel met Feyenoord op een roze wolk. "Momenteel overheerst de trots op wat ik heb mogen meemaken in mijn carrière. De afgelopen weken zijn een achtbaan van allemaal positieve dingen geweest. Ik vind het ontzettend mooi om mee te maken dat je in heel Nederland door zoveel mensen gewaardeerd wordt."