Federer overtuigend langs Del Potro

Tennisser Roger Federer heeft zich geplaatst voor de achtste finales van het masterstoernooi in Miami. De Zwitser was Juan Martin del Potro overtuigend de baas in hun eerste ontmoeting in vier jaar: 6-3, 6-4.

Federer speelt tegen Roberto Bautista-Agut, die Sam Querrey voor diens eigen publiek uitschakelde: 3-6, 6-2, 6-3. Federer's landgenoot Stanislas Wawrinka, als eerste geplaatst in Miami, neemt het op tegen Alexander Zverev. De Duitse tiener sloeg John Isner in een driesetter uit het toernooi.

De Australiër Nick Kyrgios speelt in de achtste finales tegen David Goffin uit België, terwijl Tomas Berdych en Adrian Mannarino strijden om een plekje in de wedstrijd tegen de winnaar van Federer - Bautista-Agut. Rafael Nadal en Nicolas Mahut staan tegenover elkaar, terwijl Jack Sock het opneemt tegen de Amerikaanse qualifier Jared Donaldson. De ongeplaatste Fabio Fognini en Donald Young spelen eveneens tegen elkaar en tot slot krijgt Kei Nishikori, de nummer twee van de plaatsingslijst, de Argentijn Federico Delbonis tegenover zich.