Viertal DCTV-series verlengd, Constantine terug als animatie

Voor wie nog geen genoeg heeft van de avonturen van Green Arrow, the Flash, Supergirl, the Atom, Vixen, White Canary en nog een berg anderen heeft The CW goed nieuws voor je: het viertal DCTV-series van de tv-zender keert na de zomer gewoon terug met nieuwe seizoenen.

De series zijn nu op winterstop; later deze maand vervolgen het vijfde seizoen van Arrow, het tweede seizoen van Supergirl, het derde seizoen van The Flash en het tweede seizoen van Legends of Tomorrow. In Nederland betekent dat ook een vervolg voor Arrow (dat bij Netflix te zien is); de andere series zijn bij ons niet legaal te zien, behalve The Flash, dat bij FOX wordt uitgezonden, maar achterloopt met afleveringen.

The CW maakte de vernieuwing van de series bekend tegelijk met het nieuws over hetzelfde lot voor Supernatural, Jane the Virgin en Crazy Ex-Girlfriend. Tegelijk werd bekend dat John Constantine, het DC-personage dat in 2014 een tv-serie had en in 2015, nadat de serie geannuleerd was, een gastrol beleefde in Arrow, een doorstart maakt in animatievorm. The CW heeft een Constantine-serie besteld voor hun onlineplatform CW Seed, waar ook de animatieserie Vixen wordt uitgezonden. Vixen speelt zich af in hetzelfde universum als de live-action series (het personage had kort een gastrol in Arrow en een familielid is te zien in tijdreisserie Legends of Tomorrow), en dat zal ook gelden voor Constantine. Matt Ryan, die in de NBC-serie de rol speelde, zal hier de stem inspreken.

DCTV crossover promo