Schansspringer Hayböck wint, Kofler eindelijk weer op podium

Schansspringer Michael Hayböck heeft in Engelberg zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De nummer drie van de Vierschansentournee vorig seizoen stond al sinds februari droog.

In het Zwitserse oord legde Hayböck de basis voor zijn zege in de eerste ronde, waarin hij flink uithaalde. De Duitser Richard Freitag volgde op plek twee, voor de Japanner Daiki Ito. World Cup-leider Domen Prevc viel met een achtste plek wat tegen, maar de 17-jarige Sloveen had nog wel wat in petto.

In de tweede ronde vloog Prevc ruimschoots verder dan de rest, waardoor de ene na de andere springer zijn plek bij de Sloveen in moest leveren. Tot Hayböck: de Oostenrijker deed het wel minder dan de tiener, maar hield nog genoeg over om de overwinning te kunnen pakken.

De derde plek was er voor Hayböck's landgenoot Andreas Kofler. Vijf tot zeven jaar geleden was hij een absolute wereldtopper, maar sindsdien zat hij in een jarenlange vormdip. Sinds begin 2014 had hij individueel het podium niet meer gehaald in de World cup, maar daar kwam zaterdag in Engelberg verandering in.