Ludwig treedt na jaren uit schaduw Duitse rodelconcurrenten

Rodelaar Johannes Ludwig heeft eindelijk zijn eerste World Cup-overwinning gepakt. De 30-jarige Duitser staat al bijna tien jaar in de schaduw van vooral landgenoten als David Möller, Andi Langenhan en Felix Loch, maar in Winterberg was hij eindelijk de beste.

Ludwig moest zich vooral zelfs kwalificeren om mee te mogen doen aan de wedstrijd, maar in de eerste run was hij ijzersterk. Hij profiteerde weliswaar een beetje van zijn vroege startpositie - de baan werd in vrij rap tempo langzamer - maar een foutloze run bracht hem de eerste plek. Het 20-jarige Russische toptalent Roman Repilov positioneerde zich op de tweede plek, met landgenoot Semen Pavlichenko achter zich. 

In de tweede run kwamen de Duitsers Langenhan en Loch flink naar voren, maar voor Loch was dat niet genoeg voor het podium. De veelvoudig World Cup-kampioen moest genoegen nemen met plek vier, een van de zeldzame keren dat hij buiten het podium viel. Langenhan werd derde, want Repilov kon zich nog net staande houden door 0,06 seconden voor de Duitser te eindigen. Ludwig was echter oppermachtig en met wederom een sterke tweede run verzekerde de veteraan zich eindelijk van zijn eerste zege.