Wilders: Baas in eigen land, bindend referendum

Geert Wilders pleit in de strijd om zetels voor vier keer per jaar een bindend referendum. Niet Brussel maar Nederland zelf moet de baas zijn in eigen land.

De PVV heeft het Zwitserse model democratie voor ogen. De partij opperde dit al eerder in het A4-concept van het verkiezingsprogramma en heeft dit nu verder uitgewerkt. Zo moeten de referendumonderwerpen door het volk zelf aangedragen worden.

Een van de eerste referendumonderwerpen zou een Nexit zijn, pleite Wilders al eerder.
Wij willen weer de baas worden over ons eigen land, ons eigen geld, onze eigen grenzen en ons eigen immigratiebeleid. Als ik premier word, dan komt er ook hier in Nederland een referendum over het verlaten van de Europese Unie. Laat het Nederlandse volk spreken.

Recentelijk heeft Groot Brittannië een Brexit referendum gehouden waaruit bleek dat een meerderheid voor een Brexit was. Dit referendum was een verkiezingsbelofte van David Cameron. Nu de uitslag van het beloofde referendum heeft laten zien dat er voldoende onvrede bij de Britten leefde om uit de Europese Unie te stappen heeft Cameron spijt van deze belofte. Of Geert Wilders nog spijt gaat krijgen van deze verkiezingsbelofte zullen we pas na 15 maart 2017 weten.

De extreem eurofiele Alexander Pechtold van D66 heeft eerder laten weten dat een Nexit een no-go is en ziet Nederland liever een provincie van de om te vormen Europese Unie naar een superstaat de United States of Europe (USE) worden.