Wilders blijft enthousiast over brexit

PVV-leider Geert Wilders komt niet terug op zijn eerdere uitlatingen over de brexit, de uitkomst van het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie. "Brexit is een zegen voor de Britten en Nexit zal een feest voor Nederland zijn. Dat het op korte termijn tot onzekerheid leidt met dito effecten doet daar niets aan af", laat Wilders dinsdag weten.

De PVV-voorman reageert op uitlatingen van D66-Kamerlid Steven van Weyenberg. Die gaf na de nieuwste ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) aan dat aan dat hij vond dat Wilders zich moest verantwoorden voor de manier waarop hij reageerde op de brexit. Het CPB voorziet dat de Nederlandse economie door de brexit waarschijnlijk iets minder snel groeit dan gedacht. Volgens Van Weyenberg stond Wilders te juichen bij het nieuws over de brexit. Dat laat volgens hem zien dat "de PVV niet alleen de samenleving verdeelt, maar ook de economie schaadt. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt bij een Nexit die de PVV bepleit."

Wilders ziet dat heel anders. Hij gaf eerder aan dat Nederland het Britse voorbeeld zou moeten volgen. "Een vertrek uit de EU zal ons land weer soeverein maken en baas over eigen land, geld en grenzen en dus ook economisch sterker maken. In de EU blijven, betekent nog langer open grenzen en het importeren van nog meer terreur en islam. Daar moeten we van af." De PVV-leider wil ook af van "die laffe eurofielen van D66 die ons land willen opheffen, onze economie en spaarpotten willen uitleveren aan de ongekozen bureaucraten, onze welvaart wegsluizen naar failliete landen als Griekenland en met hun opengrenzenbeleid medeverantwoordelijk zijn voor de import van ontelbare terroristen".

Wilders blijft enthousiast over brexit
Wilders blijft enthousiast over brexit (Foto: ANP)