Dochter Kubrick: maanlandingtheorie is onzin

Vivian Kubrick, dochter van de legendarische filmmaker Stanley, heeft gereageerd op de maanlandingstheorie die al een halve eeuw zo nu en dan de kop opsteekt. Aanhangers geloven dat haar vader de landing in scène zette voor de Amerikaanse overheid.

In een twitterpost noemt Vivian die theorie "een groteske leugen". Ze is nog altijd gepikeerd dat haar vaders naam door het slijk wordt gehaald door mensen die denken dat overheden hem voor hun karretje wisten te spannen. "Een artiest als mijn vader, wiens artistieke integriteit onmiskenbaar was, wiens sociaal-politieke geweten zich manifesteerde in al zijn films, wiens controversiële onderwerpen zijn leven letterlijk op het spel zetten, denk je niet dat hij de laatste persoon was die de Amerikaanse overheid zou helpen met zo'n bedrog?"

Vivian geeft aan dat ze niet alle samenzweringstheorieën afwijst. "Ik ben me bewust van manipulaties door overheden, geheime diensten, bankiers etc. Maar beweringen dat de maanlanding nep was en mijn vader die in scène zetten, dat begrijp ik gewoon niet", aldus de 55-jarige filmmaakster.

Dochter Kubrick: maanlandingtheorie is onzin
Dochter Kubrick: maanlandingtheorie is onzin (Foto: BuzzE)