Scheikunde voor gevorderden in Atelier Sophie

Koei Tecmo is druk bezig om het spel Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book uit te leggen met informatie en trailers. Eergisteren lieten ze al weten dat het weer en de tijd belangrijk zijn in de game, vandaag laten ze meer zien van de alchemie zelf en de personages.

Je speelt Sophie Neuenmuller. Ze heeft een atelier in het plaatsje Kirchen Bell. Haar beste vrienden zijn Monika Ellmenreich en Oskar Behlmer. Met elkaar leren ze nieuwe alchemie-recepten en proberen ze het mysterieuze boek weer te voorzien van herinneringen uit het verleden. Het boek heeft ook een naam: Plachta. Op avontuur leren ze ook Julio Sebald Leidenschaft kennen, een jonge ridder uit het land Adalett. Hij is zelf ook alchemie aan het leren, maar waarom wil hij niet kwijt. Fritz Weissberg is een ex-huurling en heeft niets met alchemie, hij gebruikt zijn zwaard.

Er zijn ook verschillende bewoners die helpen. Uit Atelier Escha & Logy: Alchemists of the Dusk Sky is Logy weer van de partij als smid. Corneria helpt door haar unieke vaardigheid dingen te dupliceren. Ze heeft een groothandel. Omdat tijd belangrijk is, zal de klokkenwinkel van Harol Simensbelangrijk zijn. Leon is reizende kleermaker en Horst Basler heeft een café en zal Sophie op de hoogte houden van de laatste roddels.

Alchemie is belangrijk om het avontuur te volbrengen, dus verwacht uitgebreide en vooral veel recepten. De ingredienten plaats je in een ketel, die in eerste instantie vier bij vier vakjes groot is. Betere ketels geven je nog meer mogelijkheden. Sommige ingredieneten gebruiken één tegel, andere weer meer. Door ze zo efficient mogelijk te plaatsen krijg je verbeterde effecten aan je drankjes.

Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book komt 10 juni uit op PlayStation 4 en PlayStation Vita. De Vita-versie is alleen digitaal verkrijgbaar.