Mighty No. 9 eindelijk goud

Keiji Inafune heeft dan toch eindelijk besloten dat het vaak uitgestelde Mighty No. 9 nu goud is gegaan. Hij kan niet meer terug, de game is nu de distributiemolen in gegaan.

Inafune vertelt: "Om te beginnen wil ik zeggen hoe verschrikkelijk het ons spijt dat we jullie fans zo lang hebben laten wachten. Gelukkig kunnen we nu eindelijk het langverwachte nieuws over Mighty No. 9 bij jullie bezorgen. Namelijk dat de game verschijnt op 21 juni 2016 (Noord-Amerika en Azië) en 24 juni 2016 (wereldwijd). We begrijpen dat we met eerdere vertragingen veel fans hebben teleurgesteld, maar we zijn blij dat we eindelijk de game kunnen leveren aan iedereen die ons zo ver gebracht heeft."

Nu de game ‘goud’ is gegaan, zijn ze bezig met de laatste dingen die ze moeten doen om het spel in de handen van gamers te krijgen, of dat nu via de winkel is, of via digitale kanalen. Daarom zijn de aangekondigde releasedatums in steen gebeiteld, en is verder uitstel niet meer mogelijk.

"Er zijn bijna drie jaar verstreken sinds de start van onze Kickstarter-campagne, die alleen mogelijk werd dankzij de steun van onze backers en fans over de hele wereld. In dit project brachten we de passies van iedereen bij elkaar om iets werkelijk speciaals te maken, en we kijken ernaar uit om het uiteindelijke product te leveren bij alle betrokkenen. Een sterkere band tussen game-ontwikkelaars en game-fans bestaat niet."

Mighty No. 9 komt uit op Windows, Linux, MacOS, Xbox One, Xbox 360, PlayStation 4, PlayStation 3 en Wii U. Portable versies voor PlayStation Vita en Nintendo 3DS volgen op een later moment.