Presidentskandidaat belooft reünie Pink Floyd

Als het aan de Republikeinse presidentskandidaat John Kasich ligt komt Pink Floyd weer bij elkaar zodra hij wordt gekozen tot president van de Verenigde Staten. De gouverneur van Ohio deed de opmerkelijke belofte in een uitzending van CNN.

In het interview haalde Kasich herinneringen op aan zijn favoriete concert The Wall van Pink Floyd. 'Roger Waters is een buitengewoon artiest', zei hij. 'Ik zag The Wall in Pittsburgh, het was geweldig. Als ik president word, ga ik voor eens en altijd proberen Pink Floyd nog eens bij elkaar te krijgen om een paar nummers te spelen.'

Billboard noemt de verkiezingsbelofte van Kasich totaal niet realistisch. Gitarist David Gilmour heeft al gezegd dat het tijdperk Pink Floyd niet meer terugkomt. Fans hoeven ondanks het enorme succes van het in 2013 verschenen album The Endless River niet meer op een reünie in enigerlei vorm te rekenen, zei Gilmour.

Waters verliet de band al in 1985. De laatste keer dat Pink Floyd formeel als kwartet samenspeelde was tijdens het Live8 concert in 2005. Roger Waters, die de groep halverwege de jaren tachtig had verlaten, sloot zich voor die ene gelegenheid weer bij de andere drie aan.

Peilingen
Of de voornemens van Kasich veel bijdragen aan zijn electorale succes valt te bezien. De gematigde Republikein kreeg maandag bij de caucus in Iowa 2 procent van de stemmen en eindigde daarmee achtste. In de staat New Hampshire, waar volgende week een voorverkiezing is, heeft Kasich betere papieren. De gouverneur van Ohio staat in de peilingen op ruim 10 procent van de stemmen en heeft zelfs nog de tweede plaats in het vizier.

Presidentskandidaat belooft reünie Pink Floyd
Presidentskandidaat belooft reünie Pink Floyd (Foto: BuzzE)