FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 februari 2016

Indrukwekkende korte film van regisseur The Raid

Regisseur Gareth Evans, bekend van spetterende martial arts actiefilms als The Raid: Redemption en The Raid 2: Berandal, heeft de afgelopen week een prachtige korte film op zijn YouTube-pagina geplaatst. In het filmpje Pre Vis Action, dat Gareth samen met Hannah Al Rashid, Yayan Ruhian en Cecep Arif Rahman opnam, draait het om een vrouwelijke strijder die wordt opgejaagd door een tweetal huurmoordenaars.

Pre Vis Action werd in drie dagen op lokatie in Wales opgenomen met gebruik van alleen een Sony NEX-7 systeemcamera en kent een broeierige soundtrack van Fajar Yuskemal en Aria Prayogi, waarin we de nodige elementen uit zowel Indonesië als Japan terug kunnen horen. Mocht je de bloederige elementen uit zijn voorgaande films missen in deze kortfilm; Pre Vis Action werd opgenomen voor een publiek van 13 jaar en ouder!


Pre Vis Action

'Blijvende gehoorschade door luchtalarm'

"Help, de Duitsers Belgen komen!" is een veelgehoord grapje tijdens de maandelijkse test van het luchtalarm. Eén Belgische laat het voortaan echter wel uit haar hoofd om op de eerste maandag van de maand naar Nederland te komen. De vrouw claimt namelijk blijvende gehoorschade opgelopen te hebben door het luchtalarm.

De Vlaamse Godelief Ombelets doet regelmatig boodschappen in Maastricht, meldt nieuwssite 1 Limburg. Helaas werd ze daarbij bruut overvallen door de test van het luchtalarm, net toen ze haar auto onder een sirenepaal geparkeerd had. Volgens haar arts liep de Vlaamse daarbij blijvende gehoorschade op. De vrouw diende een klacht in bij de gemeente Maastricht.

Ambtenaren van de gemeente hebben maandag het geluidsniveau van de bewuste sirene gemeten. Zij concluderen dat het geluidsniveau niet schadelijk is. Desondanks zal Ombelets nooit meer in de buurt van een sirene parkeren. Hoewel de vrouw geen claim in zal dienen bij de gemeente, waarschuwt ze iedereen: "Parkeer niet onder de sirene-paal op de eerste maandag van de maand om 12:00 uur."


Obama veroordeelt antimoslim-retoriek

De Amerikaanse president Barack Obama heeft woensdag 'de onverdedigbare politieke retoriek gericht tegen moslims' veroordeeld. 'Pas nog hoorden we dat er voor moslims geen plaats is in ons land', zei Obama verontwaardigd. Hij doelde volgens waarnemers op recente fel anti-islamitische uitspraken van de Republikeinse presidentskandidaten Donald Trump en Ben Carson.

'Te vaak worden islamitische Amerikanen het doelwit en beschuldigd wegens de daden van enkelingen', aldus Obama.

Hij sprak in Baltimore, de grootste stad van Maryland, vlakbij Washington, in het instituut dat Islamitische Vereniging van Baltimore heet. Obama bracht daar ook een bezoek aan een moskee; zijn eerste moskeebezoek als president. Hij noemde een aanval op de islam 'een aanval op alle geloven'.

Obama veroordeelt antimoslim-retoriek
Obama veroordeelt antimoslim-retoriek (Foto: ANP)

Conducteur neergestoken in Landgraaf

In het Limburgse Landgraaf is woensdagavond een Duitse conducteur neergestoken door een zwartrijder. Dat meldt 1Limburg. De conducteur is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar de verwondingen lijken mee te vallen.

De steekpartij vond rond 19:00 uur plaats in de trein van Heerlen naar Duitsland, net toen deze station Landgraaf passeerde. De verdachte was niet in het bezit een geldig vervoersbewijs. Toen de 48-jarige Duitser hem daarop aansprak, ontstond er onenigheid.

De ruzie tussen beide mannen mondde uit in een handgemeen. Hierop werd de conducteur met een scherp voorwerp in zijn buik gestoken. De conducteur raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens een politiewoordvoerster lijken zijn verwondingen mee te vallen.

De agressieve zwartrijder raakte bij de vechtpartij zelf ook gewond. Hij werd door de politie opgepakt en naar het ziekenhuis gebracht. Er is niets bekend over de identiteit van de verdachte. Vanwege politie-onderzoek was het treinverkeer rond Landgraaf enkele uren ontregeld. Het incident vond plaats in een trein van de Duitse vervoersmaatschappij Regiobahn.

The Big Lebowski krijgt geen vervolg

De Amerikaanse filmkomedie The Big Lebowski uit 1998 krijgt geen vervolg. Ondanks jarenlange smeekbedes van fans beginnen de makers, de gebroeders Coen, er niet aan.

Geruchten over een tweede film worden volgens Joel en Ethan Coen al jaren aangewakkerd door Tara Reid, die een van de rollen in de film vertolkte. "Tara Reid praat daar net zo graag over als George Clooney graag Hail, Caesar! aankondigde", zegt Joel, wijzend naar de manier hoe Clooney hun overtuigde om de film te schrijven. "In dit geval zullen we niet overstag gaan", aldus de regisseur tegen Variety.

Er komt volgens Ethan ook geen spin-off van John Turturro's karakter Jesus, een idee dat de acteur meermaals opperde. Alleen voor een vervolg op Barton Fink uit 1991, waarin Turturro de hoofdrol speelt, zijn de mannen wel te porren. "Dat is de enige film waarvan we denken dat het een vervolg verdient", aldus Joel. "We noemen het dan Old Fink. Maar we willen daarmee wachten totdat Turturro al op leeftijd is. Hij is lekker op weg."

In The Big Lebowski speelt hoofdrolspeler Jeff Bridges een lapzwans die in een bizar complot belandt als boeven hem aanzien voor een steenrijke naamgenoot. De film wordt gezien als een van de komische hoogtepunten in het diverse oeuvre van de broers Coen.

The Big Lebowski krijgt geen vervolg
The Big Lebowski krijgt geen vervolg (Foto: BuzzE)

'Reünie Swedish House Mafia is mogelijk'

De Zweedse dj Axwell sluit niet uit dat Swedish House Mafia ooit weer bij elkaar komt. "Wat we hebben gedaan was geweldig en we genoten van iedere minuut", zegt hij tegen BBC Newsbeat.

Axwell, die eigenlijk Axel Hedfors heet, vormde de groep samen met landgenoten Sebastian Ingrosso en Steve Angello. Gezamenlijk scoorden ze tussen 2008 en 2013 verschillende hits met onder meer One en Don't You Worry Child.

Inmiddels is Axwell weer aan het touren met Ingrosso maar zijn er geen plannen om Angello daar weer bij te betrekken. "We genieten van dit nieuwe avontuur en waarschijnlijk doet Steve dat alleen ook", aldus Axwell. "Ik denk dat we nu allemaal tevreden zijn. Maar het zou stom zijn om te zeggen dat het nooit tot een reünie gaat komen."

'Reünie Swedish House Mafia is mogelijk'
'Reünie Swedish House Mafia is mogelijk' (Foto: BuzzE)

Worstellegende na 189 zeges eindelijk verslagen

Voor de Japanese worstelaarster Kaori Icho is een zegereeks van epische proporties ten einde gekomen. De 31-jarige worstelgrootheid werd tijdens de Yarygin Grand Prix in het Russische Krasnoyarsk verslagen, en dat was al heel erg lang niet gebeurd.

In het begin van het toernooi worstelde Icho zich moeiteloos langs de eerste drie tegenstanders, maar plotseling was daar Orkhon Purevdorj uit Mongolië. De 21-jarige studente uit Ulaanbaatar, goed voor brons op het WK junioren in 2013, bezorgde de Japanse legende een strafpunt wegens passiviteit en duwde haar daarna ook nog eens buiten de mat: nog een punt voor Purevdorj. Ze bleef maar doorgaan en besliste het duel uiteindelijk in haar voordeel.

Een verlies van Icho is een flinke zeldzaamheid in het worstelen. De Amerikaanse Sara McMann was de laatste die de Japanse versloeg: op de Klippan Open van maart 2003 was McMann de sterkere tegen de toen nog Japanse tiener. Sindsdien kende Icho geen verlies meer, hoewel ze tijdens het Aziatisch kampioenschap van 2007 een keer verstek moest laten gaan voor een gevecht.

Icho op weg naar haar derde achtereenvolgende olympische titel in Londen in 2012 (Foto: Getty)

Na de nederlaag tegen McMann won Icho maar liefst 189 gevechten op rij en dat leverde haar een palmares op waar je u tegen zegt. De Japanse veroverde olympisch goud in de klasse tot 63 kilogram in 2004, 2008 en 2012 en is ook komende zomer de absolute topfavoriete. Tussendoor worstelde ze ook nog eens tien achtereenvolgende wereldtitels bij elkaar. 

"We hebben geluk dat dit niet op de Spelen gebeurde", aldus coach Kazuhito Sakae. "We hebben nog wel wat tijd om het een en ander te corrigeren voor de Spelen beginnen. Ze weet zelf wel wat er moet gebeuren en ze is een atlete die uitstekend van haar fouten kan leren, dus ik maak me helemaal geen zorgen", klinkt het zelfverzekerd. 

Maar weinig telefoons op Android Marshmallow

Op slechts een fractie van de mobiele telefoons die draaien op Android is het nieuwste besturingssysteem, Marshmallow, geïnstalleerd. Dat blijkt uit cijfers van Google. Marshallow Android is versie 6 van het besturingssysteem en werd begin oktober vrijgegeven.

Slechts op 1,2 procent van de Android-toestellen draait nu de nieuwste software. Een maand geleden was dat nog 0,7 procent. Dat nog maar zo weinig telefoons een update hebben gekregen heeft vermoedelijk vooral te maken met het feit dat smartphonemakers en telecomaanbieders eerst de nieuwste versie op hun toestellen moeten testen voordat gebruikers de update kunnen installeren. Dat betekent in de praktijk vaak dat Android-gebruikers maanden moeten wachten.

Opvallend aan de cijfers is verder dat verreweg de meeste toestellen nog draaien op Android-versie 4.4. Ruim 35 procent de mobiele telefoons draait op Android KitKat, dat ruim twee jaar geleden het daglicht zag.

Maar weinig telefoons op Android Marshmallow
Maar weinig telefoons op Android Marshmallow (Foto: BuzzT)

Bruinvis blijft in Nederlandse Noordzee

De bruinvis is nog altijd goed te vinden in het Nederlandse deel van de Noordzee. Bij tellingen vanaf land waren er minder bruinvissen gespot, maar vanuit een vliegtuig waren er nog heel veel te zien midden op zee. Het is dus niet zo dat de bruinvissen zich terugtrekken uit Nederlandse wateren, zoals eerder werd gevreesd, meldde de universiteit in Wageningen woensdag. Het is niet duidelijk waarom er weinig bruinvissen aan de kust zijn.

De telling werd afgelopen zomer uitgevoerd. De onderzoekers schatten dat er ruim 41.000 bruinvissen in het Nederlandse deel van de Noordzee zijn. Een jaar eerder waren het er bijna 77.000, in 2010 kwamen de tellers uit op bijna 26.000 bruinvissen. Dat het aantal zo schommelt, komt waarschijnlijk doordat de dieren "enkele tientallen kilometers zijn opgeschoven" naar Britse of Duitse wateren, zegt onderzoeker Steve Geelhoed.

In de hele Noordzee zijn waarschijnlijk ongeveer 250.000 bruinvissen. Die zitten vooral bij de Doggersbank, een ondiep gebied midden in de Noordzee waar veel voedsel te vinden is.

Bruinvis blijft in Nederlandse Noordzee
Bruinvis blijft in Nederlandse Noordzee (Foto: ANP)

Bekerheld VVSB: "Nu sta ik hier, morgen weer in de HEMA"

De amateurs van VVSB hebben zich op spectaculaire wijze geplaatst voor de halve finale van de KNVB Beker. Maikey Parimi scoorde vlak voor tijd de winnende.

FC Den Bosch kwam al snel op een 2-0 voorsprong en leek op weg naar de halve finale. Maar in de slotfase raakte de thuisploeg het spoor bijster. Tommy Bekooij maakte in de 82ste minuut de aansluitingstreffer en nog geen twee minuten later werd de stand gelijk getrokken door Peet van der Slot. Vlak voor tijd profiteerde Parami van een blunder van de keeper van Den Bosch en schoot VVSB naar de halve finale van de KNVB Beker.

"Dit is echt niet normaal, ik kan het niet geloven", zei de uitzinnige matchwinner na afloop tegenover de camera's van FOX Sports. "Dit is geschiedenis, onbeschrijfelijk. Ik moet het allemaal nog beseffen, het is onbeschrijfelijk."

Ondanks een 2-0 achterstand bij rust bleven de bezoekers hopen op een positief resultaat. "In de kleedkamer hebben we tegen elkaar gezegd dat we erin moesten blijven geloven", aldus Parami, die tijdens het interview door zijn ploeggenoten werd weggetrokken voor de camera's: "Kom mee man! Je moet gaan genieten!", riepen ze.

Teruggekeerd bij de camera vervolgde Parimi zijn verhaal: "Het is zeker een groot feest, ongelofelijk dat een amateurclub dit kan flikken. Ik kan het gewoon niet beseffen. Ik denk dat we doorfeesten tot morgenochtend." Parami zal morgen een zware dag hebben op zijn stage. "Ja, ik moet morgen gewoon stage lopen. Ik studeer nog en loop stage bij de HEMA. Nu sta ik hier, morgen in de HEMA in Leidschendam."

Meisje ontdekt pas vandaag te zijn groepsverkracht

Een meisje uit Oostende heeft vandaag een schokkende ontdekking gedaan. Pas heden kwam het Vlaamse tienermeisje er pas achter dat ze eind november door zeven jongemannen is verkracht.

"De feiten dateren van eind november 2015 en speelden zich af in een pand in Oostende", aldus de politie volgens het Nieuwsblad. "Eind vorige week kwam slechts per toeval aan het licht wat er gebeurd is."

Het meisje is voorafgaand aan het vergrijp door de lieden gedrogeerd. Terwijl het meisje zich niet kon verroeren, werd zij door drie minderjarigen en vier meerderjarigen op beestachtige wijze verkracht.

Pas vandaag kon ze zich herinneren wat zich had voorgevallen. De politie heeft inmiddels alle zeven verdachten – twee Belgen en vijf Irakezen – in de kraag gevat.

Update 21.30 uur:
Inmiddels weten wij, met dank aan de NOS, meer. Volgens onze staatsomroep is het slachtoffer een zeventienjarig meisje uit Oostende.

De groepsverkrachting werd ontdekt toen men een van de verkrachters verdacht van radicalisering. Hij had namelijk een foto van zichzelf met een wapen op Facebook gezet. Toen de politie zijn telefoon uitploos, stuitte men op een filmpje van de groepsverkrachting.

Het meisje werd zoveel alcohol gevoerd, dat ze het bewustzijn verloor. Pas vandaag is zij op de hoogte gesteld van haar verkrachting.

Onder de daders zijn twee Irakezen die pas onlangs naar onze Zuiderburen zijn gevlucht. Indien zij schuldig worden bevonden aan groepsverkrachting, zullen ze onherroepelijk het land worden uitgezet.

Strijd Belgische 'koningsdochter' kan verder

Delphine Boël mag verdergaan met haar poging te bewijzen dat de vorige Belgische koning Albert II haar biologische vader is. Het Grondwettelijk Hof in Brussel bepaalde woensdag dat de beperkte termijn om het vaderschap van haar wettelijke vader te betwisten in strijd is met de grondwet en mensenrechtenverdragen.

In de wet staat dat mensen ouder dan 22 maar een jaar hebben om het vaderschap aan te vechten. Het hof oordeelt dat een kind dat altijd mag doen. Dat komt erop neer dat het recht van Boël om haar echte vader te kennen in beginsel belangrijker is dan rust in de koninklijke familie.

De 47-jarige kunstenares zet de in september 2014 begonnen rechtszaak om het vaderschap van de Waalse industrieel Boël te betwisten voort, net als haar zoektocht naar erkenning door Albert. DNA-onderzoek toonde eerder aan dat Boël niet de biologische vader is, wat hij zelf ook erkent. De 'koningsdochter' wil afdwingen dat de 81-jarige oud-vorst een DNA-test ondergaat.

Strijd Belgische 'koningsdochter' kan verder
Strijd Belgische 'koningsdochter' kan verder (Foto: ANP)

Google haalt adblocker uit Play Store

Google heeft een populaire adblocker voor de Android-browser op Samsung-telefoons uit de Play Store gehaald. Adblock Fast was al meer dan 50.000 keer gedownload, maar verdween woensdag plots uit de Play Store, schrijft The Next Web.

Wat de reden is dat Google de app, die in samenwerking met Samsung werd gebouwd, heeft verwijderd is onduidelijk. Bovendien zijn andere adblockers nog wel gewoon te downloaden.

Google stuurde Rocketship Apps, het bedrijf dat de app ontwikkelde, een e-mail waarin stond dat de app in strijd is met de voorwaarden. Brian Kennish van Rocketship Apps zegt in een interview met The Next Web dat de app vermoedelijk is weggehaald, omdat die boven aan de lijst met meest gedownloade apps in de Play Store stond. Hij verwacht dat ook andere adblockers snel worden verwijderd uit de Play Store.

Google haalt adblocker uit Play Store
Google haalt adblocker uit Play Store (Foto: BuzzT)

Selena Gomez had identiteitscrisis na Disney

Selena Gomez had moeite om een eigen identiteit te creëren nadat ze Disney had losgelaten. Door haar moeder opzij te zetten als manager wist de zangeres en actrice zichzelf uiteindelijk een eigen stijl aan te meten.

"Toen Disney voorbij was, had ik zoiets van: oh shit", vertelt de 23-jarige Gomez aan W Magazine. "Ik had geen flauw idee wat en wie ik wilde worden. Ik moest nog leren om mezelf te zijn."

Gomez brak als tiener door in verschillende rollen in Disney-series. In 2014 brak ze met haar moeder die sinds het begin van haar carrière fungeerde als haar manager. Gomez: "Ik zei tegen mijn moeder: ik moet het zelf uitzoeken."

Selena Gomez had identiteitscrisis na Disney
Selena Gomez had identiteitscrisis na Disney (Foto: BuzzE)

Paus maant Mexico geweld aan te pakken

Paus Franciscus vindt dat Mexico de corruptie, het geweld en de drugshandel moet aanpakken. De kerkvorst zei dat woensdag, aan de vooravond van zijn bezoek aan het Noord-Amerikaanse land, waar hij vanaf 12 februari vijf dagen verblijft.

Het afgelopen decennium zijn naar schatting 100.000 Mexicanen door geweld om het leven gekomen. Nog altijd sterven veel mensen met name door drugsgerelateerd geweld. Het land gaat momenteel ook gebukt onder een serie schandalen waarbij president Enrique Peña Nieto zou zijn betrokken.

Franciscus zei in een videoboodschap: "Het Mexico van geweld, het Mexico van corruptie, het Mexico van drugshandel, het Mexico van de kartels is niet het Mexico dat onze moeder wil." De moeder waaraan hij refereert, is de vrouwe van Guadalupe, die de katholieke Mexicanen beschouwen als de beschermvrouw van hun land.

Paus maant Mexico geweld aan te pakken
Paus maant Mexico geweld aan te pakken (Foto: ANP)

Crossover tussen Flash en Supergirl

De Flash gaat een tripje maken naar National City. Dat maken CBS en The CW, de tv-zenders die respectievelijk Supergirl en The Flash uitzenden, vandaag bekend met het nieuws dat de twee tv-series een crossover krijgen.

De geruchten over een crossover tussen Supergirl enerzijds en een show uit CW's 'Arrowverse' anderzijds gaan al sinds afgelopen zomer. Het waren voornamelijk fans van de DC Comics-personages die het graag zagen gebeuren, en de makers die het graag zouden doen (achter beide series zitten grofweg dezelfde productieteams), maar omdat de series niet op dezelfde zender worden uitgezonden heeft dat altijd wat meer voeten in de aarde. Beide zenders moeten ervoor open staan en de agenda's moeten naast elkaar gelegd worden.

De verschijning van Grant Gustin als Barry Allen/the Flash naast Melissa Benoist als Kara Zor-El/Supergirl zal gebeuren in de aflevering van Supergirl die in de VS wordt uitgezonden op 28 maart. Fans die zich zorgen maken over de continuïteit van beide series (het bestaan van Supergirl in de wereld van the Flash betekent, bij verlenging, dat bijvoorbeeld ook de in Supergirl op de achtergrond blijvende Superman in dezelfde wereld bestaat als Arrow's Green Arrow) konden zich in de afgelopen weken al gerust gesteld voelen: omdat The Flash het bestaan van parallele universa inmiddels heeft geïntroduceerd kunnen veel tegenstrijdigheden eenvoudig verklaard worden door een verschil in werelden.

Het is niet de eerste keer dat Gustin buiten zijn eigen show treedt in de rol van Barry Allen: zijn introductie vond plaats in Arrow, voorafgaand aan het eerste seizoen van The Flash, en de Arrow/Flash crossover is inmiddels een terugkerend element voor beide series. Daarnaast hebben de series een nieuwe spin-off serie opgeleverd, Legends of Tomorrow, waarvan de cast bestaat uit personages uit beide shows. Deze serie is enkele weken geleden van start gegaan.

Grant Gustin als Barry Allen/The Flash
Grant Gustin als Barry Allen/The Flash

Studentes berijden massaal enorme piemel

Op het Institute of Technology in het Ierse Leinster is sinds maandag iets heel bijzonders te beleven. In het gebouw staat nu namelijk een enorme, vibrerende piemel. Het gros van de zevenduizend studenten aan de bewuste school staat in de rij het ding te berijden.

De flinke kloppende roede is inmiddels Moby Dick gedoopt. Het ding is een soort rodeostier in een nieuw jasje: een enorme – in dit geval rozegepunte – lans.

De rodeolul staat er echter niet voor niets. Op de IT is het deze week namelijk SHAG-week. Waar de letters SHAG staan voor Sexual Health and Guidance, maar het is tevens Engels voor 'neuken'.

Beelden van geile studentes op de enorme spermaspeer worden massaal gedeeld. Lorna Fitzpatrick, voorzitster van de studentenvakbond, laat weten dat Moby Dick is neergezet als ijsbreker voor het vragen van aandacht voor je seksuele gezondheid.

Ban Ki-moon gispt Noord-Korea

Secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties heeft er woensdag bij Noord-Korea met nadruk op aangedrongen geen technologie voor ballistische raketten te gebruiken. Dat heeft de VN woensdag bekendgemaakt.

Het regime in Pyongyang kondigde dinsdag aan tussen 8 en 25 februari een satelliet voor observatie van de aarde te zullen lanceren. Dat is wereldwijd geïnterpreteerd als een stap van Noord-Korea om de techniek van de langeafstandsraketten te vervolmaken. De VS verklaarden onomwonden dat het om een raket ging. Onlangs voerden de Noord-Koreanen ook al een ondergrondse nucleaire test uit.

De aankondiging van het lanceren van een satelliet riep woedende reacties op. Japan dreigde de raket desnoods uit de lucht te schieten en tekende officieel protest aan. Zuid-Korea voorspelde dat Pyongyang een "hoge prijs'' zal betalen als het tot een raketlancering overgaat.

Ban Ki-moon gispt Noord-Korea
Ban Ki-moon gispt Noord-Korea (Foto: ANP)

Minister ontkent dwarsbomen klokkenluiders

Justitieminister Ard van der Steur "herkent zich niet in het beeld als zouden medewerkers gestraft worden voor hun bereidheid om missstanden te melden.'' Dat schrijft hij woensdag aan de Tweede Kamer. Die wilde snel opheldering over de manier waarop zijn ministerie omgaat met ambtenaren die misstanden aan de kaak stellen.

Aanleiding was berichtgeving in NRC woensdag over een voormalige vertrouwenspersoon op het departement, Sjaak Jansen. Volgens Jansen werden medewerkers tegengewerkt en gestraft als zij ergens melding van maakten.

Maar volgens Van der Steur is er op het departement "alle ruimte voor medewerkers om misstanden te melden. Daarvoor staat een aantal mogelijkheden open voor medewerkers. Op de eerste plaats bij de eigen direct leidinggevende. Daarnaast zijn er vertrouwenspersonen bij alle organisatieonderdelen. Informatie hierover is voor alle medewerkers beschikbaar.''

De Tweede Kamer overlegt woensdagavond over het nieuwe onderzoek naar de Teeven-deal.

Minister ontkent dwarsbomen klokkenluiders
Minister ontkent dwarsbomen klokkenluiders (Foto: ANP)

Den Haag steunt studie Syrische vluchtelingen

Nederland heeft ruim 5 miljoen euro ter beschikking gesteld voor beurzen voor Syrische vluchtelingen die in de regio een studie willen volgen. Ontwikkelingsorganisatie SPARK tekent hierover woensdag een overeenkomst onder het motto 'Higher Education 4 Syrians'.

Momenteel verblijven in de buurlanden van Syrië meer dan 400.000 vluchtelingen tussen de achttien en 24 jaar. Hiervan heeft minder dan 5 procent toegang tot hoger onderwijs. Minister Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking): "Het is ontzettend belangrijk dat deze groep weer perspectief krijgt. Een aantal van hen krijgt nu de mogelijkheid om hun studie weer op te pakken in Jordanië, Libanon en Turkije."

SPARK wil de komende vier jaar in total 10.000 jonge Syrische vluchtelingen in de regio weer de kans bieden om te studeren met een beurs. Ingezet wordt op onder meer bouw, techniek, landbouw en gezondheidszorg.

Den Haag steunt studie Syrische vluchtelingen
Den Haag steunt studie Syrische vluchtelingen (Foto: ANP)

Kate Winslet vindt Leonardo steeds knapper

Leonardo DiCaprio is in de afgelopen twintig jaar steeds knapper geworden. Dat vindt althans Kate Winslet, zijn tegenspeelster in Titanic.

"In veel opzichten is hij nauwelijks veranderd, maar op sommige gebieden juist wel", zegt Winslet tegen People. "Hij is een betere acteur dan hij ooit is geweest. En hij is ook zeker knapper geworden." Verder vindt de actrice hem nu ook geconcentreerder en kalmer.

Winslet en DiCaprio zijn sinds hun grote doorbraak in Titanic in 1997 nog steeds bevriend. Ze waren ruim tien jaar later ook samen te zien in de film Revolutionary Road. "Hij is een echte vriend, dat is hij altijd geweest. Niet alleen voor mij maar voor iedereen om hem heen", looft Winslet hem. "Hij heeft nog altijd dezelfde vrienden als hij had ten tijde van Titanic."

Kate Winslet vindt Leonardo steeds knapper
Kate Winslet vindt Leonardo steeds knapper (Foto: BuzzE)

Amateurs VVSB stunten in kwartfinale KNVB beker

Topklasser VVSB uit Noordwijkerhout heeft voor een daverende verrassing gezorgd door de halve finale van de KNVB beker te bereiken. De amateurs keken lang tegen een 2-0 achterstand aan tegen Den Bosch, maar wisten in vijf minuten tijd de achterstand om te buigen naar een 2-3 overwinning.

Tachtig minuten lang leek er niks aan de hand voor de Boschenaren. Na een half uur stond de ploeg via goals van Carlone en Khalouta met 2-0 voor en miste het daarna diverse kansen om de voorsprong verder te laten oplopen. In de 82e minuut kwam VVSB, nadat het eerst weinig kon laten zien, terug op 2-1 via Bekooij en dat leidde tot een ongekende slotfase.

Nauwelijks twee minuten later stond er plots 2-2 op het bord via Van der Slot, waardoor een verlenging al op de loer kwam. Dit totdat een voorzet van VVSB eenvoudig werd losgelaten door keeper Heemskerk van Den Bosch.. Die zag de bal voor de voeten van Parami komen, die waarschijnlijk zijn makkelijkste, maar misschien wel mooiste doelpunt uit zijn carrière maakte en zo zijn ploeg een unicum bezorgde.

VVSB is namelijk de 2e amateurploeg ooit in de halve finale van de KNVB beker. De tot nu toe enige keer gebeurde in 1975, toen IJsselmeervogels zo ver wist te komen.

Foutje...bedankt.

Duitse schoonmaakster gooit kunstwerk weg

Een schoonmaakster in Mannheim heeft een kunstwerk aangezien voor afval en zo belandde een deel ervan in de prullenbak. "Of iets afval of kunst is, is natuurlijk iets wat de toeschouwer moet bepalen", zo reageerde de kunstenares vandaag.  Het gaat om het kunstwerk 'Behausung 6/2016' dat uit goudkleurige reddingsfolie bestond. Het beeldde de vluchtelingencrisis uit, zo vertelde de kunstenares Romana Menze-Kuhn woensdag. Hoewel het voorval al in januari plaatsvond, sprak zij er nu pas over.  

Eerst was ik geschokt en dacht, dit kan niet waar zijn”, vertelde Romana, die sinds midden januari een tentoonstelling in de Philippuskerk te Mannheim houdt. Het was haar al snel duidelijk dat het kunstwerk niet te repareren was. Daarom heeft ze de van de vloer getrokken folie samen met de prullenbak waar het in gegooid was, in haar kunstwerk verwerkt en het daarna de naam 6a/2016 gegeven.

Geen begrip
Begrijpen doet de in 1957 geboren kunstenares – die in Eschborn in Hessen woont en werkt – het nog steeds niet. Tenslotte zou het kunstwerk van vastgekleefde folie die zo gevormd is dat het vluchtelingen uitbeeldt, duidelijk te herkennen moeten zijn volgens haar. "Ik heb me geërgerd aan de respectloosheid. Ik was er erg verontwaardigd over dat men kunstwerken beschadigt en dingen wegneemt”.

Met het werk reageert Romana Menze-Kuhn volgens de Philippuskerk op 'de dagelijkse nieuwsberichten over mensen die voor geweld en ellende vluchten'. De kunstzinnige metafoor van het leed van de vluchtelingen is een behuizing, gemaakt uit euro-pallets, die normaal voor goederentransport gebruikt worden en een eerste hulpdeken.

De tentoonstelling is ondanks de tegenslag nog tot 14 februari te zien. 

Met dank aan qltel voor het vertalen van het originele artikel! 

Vodafoneklanten krijgen geld terug om 4G

Mensen met een prepaid-abonnement bij Vodafone krijgen geld terug vanwege technische problemen met het 4G-netwerk. Dat schrijft Tweakers woensdag. Klanten die in december en januari een prepaid-bundel aanschaften konden door het probleem niet de maximumsnelheid halen.

Volgens Tweakers weet Vodafone nog niet precies hoe het probleem is ontstaan en hoe het opgelost moet worden. Ook is niet bekend hoeveel klanten het precies betreft. Vodafone schat dat het om enkele duizenden van de in totaal ruim 1,2 miljoen klanten gaat.

De telecomaanbieder kwam de problemen op het spoor na een steekproef van de site providers.nl.

Vodafoneklanten krijgen geld terug om 4G
Vodafoneklanten krijgen geld terug om 4G (Foto: BuzzT)

Judoploeg met twee debutanten naar Parijs

Komend weekend strijkt de internationale judotop neer in Parijs voor de eerste Grand Slam van dit Olympische jaar. 600 judoka’s uit bijna honderd landen zullen in de Franse hoofdstad de tatami betreden om te strijden om de de medailles, maar belangrijker nog om punten te halen voor de kwalificatie voor de Olympische Spelen. 

Nederland vaardigt zestien judoka's af in Parijs. Onder anderen Kim Polling, Henk Grol, Marhinde Verkerk, Guusje Steenhuis, Anicka van Emden en Dex Elmont komen in actie op het prestigieuze Tournoi de Paris. Dax Biesbrouck en Jennifer Wichers zullen voor het eerst in actie komen op een Grand Slam. De Groningse Wichers vervangt Juul Franssen, die door een enkelblessure heeft moeten afzeggen.

De Nederlandse judoselectie: Anicka van Emden, Jennifer Wichers (-63 kg), Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg); Jeroen Mooren (-60 kg), Dex Elmont, Sam van 't Westende (-73 kg), Frank de Wit, Neal van de Kamer (-81 kg), Noël van 't End, Dax Biesbrouck (-90 kg), Henk Grol, Michael Korrel (-100 kg) en Roy Meyer (+100 kg).

De Boer over Ajax-Feyenoord: "Komen andere krachten bij kijken"

Frank de Boer kijkt met vertrouwen uit naar de kraker van komend weekend tegen Feyenoord. Ajax treft de rivaal terwijl het in een moeilijke periode verkeert.

Terwijl Ajax vorige week de koppositie kwijtraakte door een remise bij Roda JC, ging Feyenoord voor de vijfde keer op rij onderuit. "Gezien de spelers die ze hebben is het wel verbazingwekkend dat het zo gaat. Je kan een keer een wedstrijd verliezen, maar vijf is wel ongekend", reageert De Boer tegen Ajax TV.

Toch is de hoofdtrainer op z'n hoede voor de nummer drie van de Eredivisie. "Zij willen de weg naar boven terugvinden en dat komt steeds dichterbij, zo is het natuurlijk wel. Laten we alleen hopen dat dat niet zondag ingaat."

"Zo'n wedstrijd is toch altijd speciaal, er komen andere krachten bij kijken", vertelt De Boer. "Ik vind juist dat het die krachten ons de laatste wedstrijden ontbeert. Laten we hopen dat er zondag iets fantastisch naar boven komt bij de jongens." Ajax heeft na 21 duels één punt minder dan koploper PSV .

De Klassieker wordt zondag afgewerkt op een nieuwe grasmat in de Amsterdam ArenA. Het team van Ajax heeft er al een keer op getraind. "Er waren hier en daar nog wat plaggen, maar dat is normaal als het net een dag erin ligt. Het zag er goed uit, de voortekenen zijn goed."

Galaxy maakt komst De Jong officieel

Nigel de Jong heeft een contract getekend bij LA Galaxy. De middenvelder kon transfervrij vertrekken nadat zijn verbintenis bij AC Milan werd ontbonden. LA Galaxy maakt woensdagmiddag zelf bekend dat De Jong een contract heeft getekend bij de club. Het is niet bekend tot wanneer de verbintenis van de 31-jarige middenvelder loopt.

Op de slotdag van de transfermarkt werd zijn contract bij AC Milan ontbonden, waardoor de Amsterdammer ook na de deadline bij een nieuwe club kon tekenen. Het hing al een tijdje in de lucht dat de Oranje-international in Los Angeles zou neerstrijken, maar het wachten was nog op witte rook.

"Nigel is een ervaren middenvelder die de spelers om hem heen beter laat voetballen", zegt hoofdtrainer en general manager Bruce Arena. "Hij voegt kwaliteiten toe die ons team op alle vlakken beter maken. We kijken er naar uit om hem bij de club te verwelkomen."

Op dit moment wacht De Jong nog op een werkvergunning en zal daarna aansluiten bij de selectie van Galaxy. Bij die club komt hij onder meer samen te spelen met Steven Gerrard, Ashley Cole en oud-teamgenoot Jelle van Damme.

Marquez baalt: "Honda seconde langzamer dan Yamaha"

Volgens Marc Marquez heeft Honda in de winter een achterstand van een seconde opgelopen ten opzichte van de concurrenten van Yamaha. De tweevoudig MotoGP-wereldkampioen was niet in staat om rivalen Valentino Rossi en Jorge Lorenzo bij te houden tijdens de afsluitende dag van de driedaagse testsessie op het circuit van Sepang. "Over een ronde kunnen we ze misschien nog wel bijhouden," zei Marquez woensdag, "maar in race-omstandigheden verliezen we 0,9 tot 1 seconde per ronde, en dat is veel."

Grote probleem voor Honda is de verplichte ECU met bijbehorende software die dit jaar wordt toegepast, maar wat er nodig is om het te verbeteren weet de Spanjaard niet. "Dat is ook voor ons een groot vraagteken," stelt hij. "Het probeem is voor mij dat we met de electronica ver van ons niveau verwijderd zijn. Aan het einde van vorig jaar zei ik het al: sommige teams zullen de electronica al tijdens de eerste tests onder controle hebben, bij anderen zal het langer duren. Misschien hebben we de verkeerde weg gekozen, maar we proberen dat nu te herstellen."

"We hebben al een klein beetje vooruitgang geboekt. Het is nu iets makkelijker om de snelheid vast te houden, maar we hebben nog steeds problemen en zijn ver verwijderd van waar we willen zijn." Toch kan de Honda nog iets sneller dan dat het tijdens deze eerste testdagen van 2016 is gegaan. Marquez heeft nog niet voluit gereden. "Ik ben nog niet 100% voluit gegaan," geeft Marquez aan, om daar met een glimlach aan toe te voegen: "Want zoals jullie hebben kunnen zien ben ik ook nog niet onderuit gegaan."

Informatieborden wegen op zwart door storing

Alle elektronische informatieborden met informatie over reistijden in het verkeer zijn woensdagmiddag uitgevallen door een storing. Dat liet Rijkswaterstaat weten.

De storing begon rond 16.30. Het gaat om de grote borden boven en langs de wegen waarop weggebruikers de actuele verwachting van hun reistijden kunnen aflezen. De borden staan vaak bij grote verkeersknooppunten en steden. Het is nog niet bekend hoe lang het duurt voordat de storing is opgelost. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers in de tussentijd om de verkeersinformatie via onder meer de radio in de gaten te houden.

Informatieborden wegen op zwart door storing
Informatieborden wegen op zwart door storing (Foto: ANP)

Vrouw gepakt voor ontvoering Mijnsheerenland

Een 33-jarige vrouw uit Utrecht is vorige week opgepakt voor betrokkenheid bij de ontvoering van een vrachtwagenchauffeur (22) uit Nieuw-Lekkerland. Eerder werd voor deze kidnapping een man (42) uit Hollandsche Rading gearresteerd.

Nepagenten ontvoerden de chauffeur volgens de politie dinsdag 27 oktober op de Vrouwe Huisjesweg (N217) in Mijnsheerenland. Het slachtoffer kreeg een volgteken en werd daarna onder dwang meegenomen. Uiteindelijk werd hij in De Steeg bij Arnhem ongeschonden vrijgelaten.

Zijn vrachtwagen met oplegger met daarop een zeecontainer werd gestolen. De container werd later leeg in Moordrecht gevonden. De truck vervoerde een lading ananassen, maar de politie vermoedt dat er ook een partij drugs in lag.

De man en vrouw zijn inmiddels vrijgelaten. Ze blijven wel verdachte. De politie roept getuigen op zich te melden om zo te helpen met het oplossen van deze ontvoeringszaak.

Vrouw gepakt voor ontvoering Mijnsheerenland
Vrouw gepakt voor ontvoering Mijnsheerenland (Foto: ANP)

173 aanvragen subsidie referendum Oekraïne

Bij de commissie die gaat over het Oekraïne-referendum op 6 april zijn tot en met woensdagmiddag 173 aanvragen voor subsidie binnengekomen. De commissie heeft in ongeveer de helft van de gevallen om aanvulling van ontbrekende gegevens gevraagd. Met het geld kunnen campagnes worden gevoerd.

Voor de campagnes is 2 miljoen euro beschikbaar gesteld, zo meldt de referendumcommissie woensdag. Dat bedrag is onderverdeeld in 'rechtspersoon, voor' (560.000 euro), 'rechtspersoon, tegen' (560.000 euro), 'rechtspersoon, neutraal' (480.000 euro), 'individu, voor' (140.000 euro), 'individu, tegen' (140.000 euro) en 'individu, neutraal' (120.000 euro).

Het aangevraagde bedrag ligt nu al op 3.769.942. De meeste aanvragen zijn voorlopig gedaan in de categorie 'individu, netraal (46), gevolgd door 'rechtspersoon, neutraal' (45). Daarna volgen 'rechtspersoon, voor' (29), 'individu, tegen' (20), 'rechtspersoon, tegen' (19) en 'individu, voor' (14).

Subsidie aanvragen

Organisaties en bedrijven kunnen maximaal 50.000 euro krijgen en particulieren maximaal 5000 euro.

In bepaalde categorieën is meer subsidie aangevraagd dan beschikbaar is. Aanvragen die tussen half december en half januari binnenkomen, maken gelijke kans, aldus de referendumcommissie. Daarna gaat het om volgorde van binnenkomst. Subsidie aanvragen kan nog steeds, want het zou kunnen dat meerdere aanvragen worden afgekeurd. Pas als het definitieve bedrag per categorie is vergeven, heeft het aanvragen van geld geen zin meer. Tot 2 maart kan subsidie worden aangevraagd.

Het referendum gaat over een overeenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne. Daarin worden afspraken gemaakt over nauwere samenwerking op politiek, cultureel en economisch gebied. Het gaat met name over handel, maar bijvoorbeeld ook om het aanpakken van corruptie.

173 aanvragen subsidie referendum Oekraïne
173 aanvragen subsidie referendum Oekraïne (Foto: ANP)

Dj Big Kap (45) overleden

De New Yorkse dj Big Kap is overleden. Zijn dood werd donderdag bekendgemaakt door collega Funkmaster Flex op Instagram. De doodsoorzaak is nog onbekend.

De 45-jarige Big Kap is vooral bekend van zijn album The Tunnel uit 1999 dat hij maakte met Funkmaster Flex. Aan de cd werkten grote hiphopnamen als Tupac Shakur, the Notorious B.I.G., Eminem, Dr. Dre, Jay-Z en Snoop Dogg mee.

Dj Big Kap (45) overleden
Dj Big Kap (45) overleden (Foto: BuzzE)

Claims Staatsloterij niet bedreigd door fusie

De claims van deelnemers van de Staatsloterij tegen dat staatsbedrijf lopen geen gevaar door een voorgenomen fusie met de Lotto. Die fusie heeft geen gevolgen voor de aansprakelijkheid van de Staatsloterij. Dat zei staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) woensdag in de Tweede Kamer.

Veel partijen wilden weten of het samengaan van de Staatsloterij met de Lotto gevolgen heeft voor de klagers, die zich misleid voelen door de Staatsloterij. PVV-Kamerlid Tony van Dijck vroeg zich openlijk af of de fusie expres is opgezet zodat de "klagers het nakijken hebben bij een terechte claim van 300 miljoen euro.''

Volgens Wiebes verhuizen de rechten en verplichtingen van de Staatsloterij gewoon mee. Het zou ook heel "flauw"zijn als dat niet zo zou zijn, stelde de bewindsman. Hij hoopt op een schikking tussen de Staatsloterij en de Stichting Loterijverlies.

Claims Staatsloterij niet bedreigd door fusie
Claims Staatsloterij niet bedreigd door fusie (Foto: ANP)

Import kangoeroevlees blijft ongemoeid

Het kabinet ziet geen gronden om de import van kangoeroevlees aan te pakken. De Partij voor de Dieren had vragen gesteld, omdat ze ongerust is over de hygiëne van het vlees en over het welzijn van de kangoeroes. De partij verwees naar importverboden voor kangoeroeproducten die in andere landen zijn uitgevaardigd.

Het vlees kan besmet zijn met diverse bacterieën. De karkassen zouden ook wel worden opgehangen aan roestige haken. Tevens zouden levende kangoeroes met hun reeds gedode soortgenoten worden opgesloten, zou luidden berichten.

Vlees van wild kan, net zoals vlees van landbouwdieren, besmet zijn bacterieën en parasieten, beaamt het kabinet. Partijen die schadelijk voor de gezondheid zijn, worden van de markt gehaald. Ook is importeurs verzocht maatregelen te nemen.

De Partij voor de Dieren sloeg ook vergeefs alarm over het achterlaten van verkeerd geschoten dieren omdat ze niet geschikt zijn om te eten, het doodknuppelen van jonkies en het afschieten van vaders en moeders, waardoor hun jongen hulpeloos achterblijven.

Import kangoeroevlees blijft ongemoeid
Import kangoeroevlees blijft ongemoeid (Foto: ANP)

Trump beschuldigt Cruz van verkiezingsfraude

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft woensdag zijn partijgenoot Ted Cruz beschuldigd van gesjoemel bij de Republikeinse voorverkiezingen in de staat Iowa. Trump zei woensdag op Twitter dat Cruz 'Iowa niet heeft gewonnen, maar gestolen'.

De aartsconservatieve religieuze Texaanse senator Cruz heeft de kiezers in Iowa met opzet misleid, meent Trump. Medewerkers van Cruz zouden in Iowa hebben verkondigd dat Ben Carson, een andere kandidaat, uit de race was gestapt. Dat ging gepaard met het advies aan Carson-stemmers om voor Cruz te kiezen.

Oud-neurochirurg Carson staakt zijn race echter helemaal niet. Trump wil daarom nieuwe voorverkiezingen in Iowa of de resultaten voor ongeldig verklaard zien, zo meldt The Washington Post. Cruz kreeg maandag de meeste Republikeinse kiezers achter zich bij de caucus in Iowa: 28 procent. Trump moest zich tevreden stellen met 24 procent; goed voor een tweede plaats.

Ben Carson en zijn campagneteam hebben eerder al furieus gereageerd op de vermeende praktijken van Cruz. Een woordvoerder van Cruz' campagneteam ontkende gisteren al de aantijgingen van Carson. Bij de Republikeinen zijn nog elf kandidaten over in de strijd om het presidentschap. Woensdag werd duidelijk dat Rand Paul uit de race stapt, maandagavond deed Mike Huckbee dat al.

Trump beschuldigt Cruz van verkiezingsfraude

Trump beschuldigt Cruz van verkiezingsfraude (Foto: ANP)

Europese beurzen sluiten met verlies

De Europese aandelenmarkten zijn woensdag met verlies gesloten. Tegenvallend nieuws over de groei van de Amerikaanse dienstensector duwde de beurzen in de laatste anderhalf uur dieper in het rood. Verder verwerkten beleggers vooral kwartaalcijfers van bedrijven.

De AEX-index in Amsterdam sloot met een verlies van 1,1 procent op 416,21 punten. De MidKap ging 0,6 procent omlaag naar 652,950 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs leverden tot 1,5 procent procent in.

Europese beurzen sluiten met verlies
Europese beurzen sluiten met verlies (Foto: ANP)

Shell Moerdijk lekte 25 ton giftig gas

Shell Moerdijk ontdekte eind vorige week een lek dat sinds 21 november vorig jaar een giftig gas in de atmosfeer heeft gelekt. Dat staat op de website van Shell.

Het gaat om de stof ethyleenoxide. De oorzaak van het lek is een installatie die bij reparatiewerkzaamheden is opengezet en niet is gesloten.

Bij langdurige blootstelling en hoge concentraties is de stof schadelijk voor de gezondheid, maar daar is volgens Shell in dit geval geen sprake van. Omdat de installatie op ongeveer 25 meter hoogte zit, is de concentratie op grondniveau nooit boven de grenswaarde gekomen. Dat is volgens het bedrijf ook de reden dat het gaslek zo laat is ontdekt.

In totaal is ongeveer 25 ton van het giftige gas weggelekt.

Shell Moerdijk lekte 25 ton giftig gas
Shell Moerdijk lekte 25 ton giftig gas (Foto: ANP)

'1300 Turkse strandhotels te koop'

Er staan momenteel 1300 strandhotels in Turkije te koop omdat de Russen Turkije als vakantieoord boycotten. Die boycot werd ingesteld nadat in november een Russisch gevechtsvliegtuig het Turkse luchtruim zou hebben geschonden. Moskou en Ankara wasten elkaar publiekelijk de oren en kondigden wederzijds economische sancties af.

Een van de Russische maatregelen treft nu de Turkse toeristische sector, meldt de Turkse krant Today's Zaman. Vorig jaar bezochten nog ruim 3 miljoen Russische toeristen de Turkse steden en stranden, ofwel 15 procent van het totale aantal bezoekers. Formeel is er geen verbod door het Kremlin voor zijn onderdanen afgekondigd, maar er vliegen geen charters meer naar Turkije. Bovendien heeft de regering in Moskou zijn onderdanen herhaaldelijk gewaarschuwd voor terroristische aanslagen in Turkije.

Today's Zaman meldt dat veel hotels aan de Zwarte Zee vrijwel bankroet zijn. De totale waarde van de hotels die te koop staan, bedraagt ongeveer 12 miljard euro.

'1300 Turkse strandhotels te koop'
'1300 Turkse strandhotels te koop' (Foto: ANP)

Afgelopen week 700 asielaanvragen

Afgelopen week hebben zich 700 asielzoekers gemeld voor opvang in Nederland, net zoveel als een week eerder. Dat heeft het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdag bekend gemaakt.

Vergeleken met voorgaande jaren blijft het aantal asielaanvragen hoog. In december 2014 schommelde dat aantal nog tussen de vierhonderd en zevenhonderd per week. Eind november waren er al 54.000 aanvragen voor asiel gedaan.

Afgelopen week 700 asielaanvragen
Afgelopen week 700 asielaanvragen (Foto: ANP)

Journalist is levensgevaarlijk beroep

In 2015 zijn 112 journalisten door geweld omgekomen. De afgelopen kwart eeuw kwamen in totaal 2297 journalisten en mensen met wie ze samenwerkten om het leven. Het zwartste jaar was 2006, toen 155 verslaggevers door geweld omkwamen.

De International Federation of Journalists (IFJ), die deze cijfers bijhoudt, pleitte woensdag bij monde van haar president Jim Boumelha niet voor het eerst voor meer bescherming van journalisten die hun beroep uitoefenen. De beroepsgroep is letterlijk het mikpunt van ontvoeringen, bomaanvallen en vuurgevechten. Ook misdaadsyndicaten gebruiken geweld tegen verslaggevers.

De gevaarlijkste landen zijn onder meer Irak, de Filipijnen, Mexico, Pakistan, Rusland, Algerije, India en Syrië. In Afrika lopen journalisten het meeste gevaar in Somalië, in Zuid-Amerika is dat Brazilië, aldus de IFJ.

Journalist is levensgevaarlijk beroep
Journalist is levensgevaarlijk beroep (Foto: ANP)

Renault verwacht geen overwinningen in 2016

Renault was vandaag het eerste Formule 1-team dat in Parijs haar auto en (tijdelijke) livery presenteerde voor het seizoen 2016. Het Franse merk keert terug als volledig fabrieksteam in de sport, maar Carlos Ghosn, de hoogste baas van Renault, temperde meteen de verwachtingen door te stellen dat er dit jaar geen overwinningen verwacht mogen worden.

Vorig jaar worstelden de teams met de Renault-teams enorm in de strijd met de door Mercedes of Ferrari aangedreven bolides. Het leidde tot enkele wijzigingen, waaronder Toro Rosso dat naar Ferrari ging en Red Bull dat uiteindelijk toch bij het Franse merk bleef, maar haar krachtbronnen nu onder de naam Tag Heuer zal laten racen. Vanwege alle kritiek was Renault niet gelukkig met haar rol in de Formule 1, waarna besloten werd om Team Lotus over te nemen.

Het resulteerde in een bijna volledig zwarte R.S.16 die bestuurd zal gaan worden door Joylon Palmer en Kevin Magnussen. Esteban Ocon is benoemd tot derde coureur. Rémi Taffin blijft verantwoordelijk voor de motoren, terwijl Nick Chester voor het chassis verantwoordelijk wordt. Zij moeten verantwoording afleggen aan Bob Bell die naar het team teruggehaald is.

Wonderen mogen dit jaar nog niet worden verwacht, aldus Ghosn: "Wanneer het team wint is het de auto, maar wanneer een team verliest ligt het aan de motor. Om het maximale eruit te halen in de Formule 1 zijn wij daarom een fabrieksteam geworden. Als je alleen motoren levert investeer je alleen maar veel. Wij werken momenteel keihard aan de motor."

"Wij beseffen dat wij achterliggen op de concurrentie, maar we hebben het talent, de wil en de ervaring om het gat te kunnen dichten. Het zal wat tijd kosten, maar wij gaan het gat dichten. Wij zijn hier niet om mee te doen, maar om competitief te zijn en om voor overwinningen te gaan. Dat gaat alleen nog niet in 2016 gebeuren. Zulke wonderen verwacht ik niet."

Poels snelste in openingstijdrit Valencia

Wout Poels heeft Nederland de tweede zege van het prille wielerseizoen bezorgd. In de openingstijdrit van de Ronde van Valencia was de renner van Sky vijftien seconden sneller dan Luis-Leon Sanchez. Op de derde plaats eindigde Poels zijn teamgenoot, en wereldkampioen, Vasil Kiryienka, die twintig seconden toegaf.

Poels is uiteraard ook de eerste leider in de koers, die nog tot en met zondag duurt. In de Ster van Bessèges, een andere rittenkoers maar dan in Frankrijk, was Bryan Coquard de snelste in de massasprint. Na 156 kilometer was de Fransman de snelste voor de Belg Timothy Dupont.

Oud-international lacht zich rot om Oranje-defensie

Barry Hulshoff kijkt met verbazing naar de verdedigers die de komende jaren de defensie van het Nederlands elftal moeten vormen. "Als je kijkt naar de verdediging van het Nederlands elftal, heb ik niet het idee dat daar nog iets aan te veranderen valt", vertelt hij aan Panorama. Volgens Hulshoff krijgen de spelers in hun jeugd al basisfouten aangeleerd. "Dat zit er helemaal ingeslepen."

"En ze zijn ook allemaal te klein. Behalve Sven van Beek, maar die mist dan weer persoonlijkheid", vindt de 69-jarige Hulshoff, die begin jaren '70 drie keer de Europacup 1 won met Ajax. Hij kwam veertien keer uit voor het Nederlands elftal.

Ook van Jeffrey Bruma is Hulshoff 'niet echt onder de indruk'. "En die jongen die naar Italië is gegaan…" doelt hij op Stefan de Vrij. "Ja, De Vrij. Leuk voor hem hoor, maar hoe is zoiets in hemelsnaam mogelijk?" De oud-prof ziet dat verdedigers vaak hun man uit het oog verliezen. "Dat komt mede door het zone-systeem. Het is soms om je rot te lachen."

YouTube verwijdert willekeurig accounts en video's

Veel bekende YouTubers zijn de laatste tijd naar voren gekomen met video's waarin uit de doeken wordt gedaan hoe asociaal YouTube met haar content-creators om gaat. Kanalen worden zonder enige aanleiding of uitleg afgesloten, bezwaarprocedures falen en als het kanaal of de video's worden teruggezet blijft een excuus, persoonlijk contact of uitleg alsnog uit.

Zo heeft de Nostalgia Critic (377.000 subscribers) een video geplaatst waarin hij uitlegt waarom hij momenteel geen inkomsten genereert uit video's en waarom zijn video's nog maar 15 minuten lang mogen zijn. De reden; onbekend. YouTube reageert nergens op. Nou ja, op de video wel natuurlijk, want een dag later kan de Nostalgia Critic (kritisch) melden dat de beperkingen zijn opgeheven, hoewel er nog steeds een 'strike' tegen het kanaal open staat. Ook heeft YouTube geen enkele uitleg gegeven. Niet over wat er aan de hand was, niet over wat men ertegen kan doen.

I hate everything (396.000 subscribers), die letterlijk álles haat, zag zijn hele kanaal verdwijnen, zonder enige uitleg. Zijn verhaal vind je in deze video, waarin hij duidelijk maakt hoe bizar de handelswijze van YouTube is en hoe verrot het Youtubesysteem is.

Dan is er nog EliTheComputerGuy (636.000 subscribers) die al zeven jaar video's maakte op YouTube een bullshit 'strike' kreeg, volledig anaal werd genomen door YouTube en pas nadat hij besloot YouTube helemaal te verlaten eindelijk zijn video terug zag verschijnen. Het duurde nog enkele video's voordat hij daadwerkelijk iemand van YouTube zelf te spreken kreeg.

Inmiddels zijn er tientallen YouTubers die zich langzaamaan verenigen tegen de volkomen onduidelijke manier van handelen van deze dochtermaatschappij van Google.

Rand Paul beëindigt race naar Witte Huis

Rand Paul trekt zich terug uit de strijd om de Republikeinse kandidatuur voor het Witte Huis. Dat melden bronnen rondom de 53-jarige senator uit Kentucky aan CNN. Paul gaat zich richten op zijn herverkiezing als senator.

De oogarts en politicus zit sinds 2011 in de Senaat. Hij maakte in april vorig jaar zijn kandidatuur voor het presidentschap bekend. Tijdens de campagne kwam hij herhaaldelijk in botsing met zowel Democraten als Republikeinen. Zijn politieke credo luidde: weinig staatsbemoeienis, lage belastingen en geen militaire interventies. Hij is een verklaard tegenstander van de alom aanwezige, talloze observaties door de geheime dienst NSA.

Paul eindigde maandag op een vijfde plaats in de caucus in Iowa. In die staat stond hij er beter voor dan in landelijke peilingen. In New Hampshire, waar komende week een primary plaatsvindt, komt Paul niet aan de 3 procent steun, landelijk evenmin. Ook had Paul problemen met de financiering van zijn campagne.

De liberatariër scoorde afgelopen voorjaar dubbele cijfers in de peilingen, maar zakte sindsdien langzaam weg. Bij de eerste vijf tv-debatten stond Paul op het hoofdpodium, maar voor het zesde debat kwalificeerde hij zich niet vanwege lage scores in de peilingen. Een boze Paul weigerde deelname aan het zogeheten 'undercard'-debat voor kandidaten die nauwelijks scoren in de peilingen. Voor het zevende debat kwalificeerde hij zich op de valreep wél.

Rand Paul is de zoon van Ron Paul, die in 2008 en 2012 presidentskandidaat bij de Republikeinen was. Paul is de derde kandidaat die deze week de handdoek in de ring gooit. Maandagavond deden Republikein Mike Huckabee en Democraat Martin O'Malley hetzelfde. Het rijk gevulde deelnemersveld bij de Republikeinen is inmiddels uitgedund van 17 naar 11 kandidaten.

Rand Paul beëindigt race naar Witte Huis

Rand Paul beëindigt race naar Witte Huis (Foto: ANP)

Russisch anti-dopingagentschap gaat samenwerken met Britten

Het Russisch anti-dopingagentschap RUSADA gaat samenwerken met de Britse collega's van UKAD. Dat zegt Natalia Zhelanova, een belangrijk anti-dopingadviseur van de Russische sportminister Vitaly Mutko. Volgens Zhelanova zal de samenwerking blijven gelden tot RUSADA door het wereldantidopingagentschap WADA weer volledig goedgekeurd wordt.

Naar aanleiding van het enorme dopingschandaal dat in de afgelopen anderhalf jaar over de Russische sport spoelde werd RUSADA aangereden om met UKAD samen te gaan werken. "Beide agentschappen zullen gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor het plannen van dopingtests bij Russische sporters", laat Zhelanova weten. "Ook zullen ze samen beslissen welke laboratoria gebruikt worden voor het testen van de bloed- en urinestalen."

Zowel RUSADA als UKAD krijgt de macht om atleten een dispensatie te geven voor een bepaald verboden middel, uiteraard mits dat om gezondheidsredenen nodig is - de in recente tijden veelbesproken TUE's (Therapeutic Use Exemptions). RUSADA werd door WADA flink de grond ingeboord tijdens het openbaren van het rapport naar doping in de Russische sport. Zo werden allerlei regels voor het omgaan met tests gebroken en mochten atleten tijdens een schorsing zelfs gewoon in actie komen in nationale wedstrijden. Aanvankelijk leek het er zelfs op dat RUSADA helemaal ontmanteld zou worden en er een nieuw agentschap opgericht kon worden, maar Mutko heeft dat inmiddels uitgesloten. 

Tweetal uit Made vast voor doodsteken hond

Een 25-jarige man uit Made heeft zondag een Mechelse herder in het dorp Wagenberg in Noord-Brabant doodgestoken. Hij meldde zich dinsdagavond met een 22-jarige vrouw uit Made op het politiebureau voor een bekentenis. Volgens de man ging het om zelfverdediging, zo meldt de politie woensdag.

Het incident was zondagmiddag bij de Wagenbergse Put langs de A59. Een vijftigjarige man uit Made liet zijn Mechelse herder uit. Onderweg kwam hij twee mensen tegen met een wit hondje. De Mechelse herder ging op het witte hondje af, waarop de eigenaar van de herder naar de twee mensen riep dat zij zijn hond weg moesten sturen. In plaats daarvan greep een van die twee mensen de herder in zijn nekvel en sleurde hem een paar meter mee. Toen de eigenaar van de herder dichterbij kwam zag hij dat de hond was doodgestoken. Ondertussen waren de twee personen doorgelopen en uit het zicht verdwenen.

De politie kwam al snel met een duidelijk signalement van het duo naar buiten, waardoor verwacht werd dat ze al snel konden overgaan tot het aanhouden van de daders. Uiteindelijk meldden deze zichzelf op het bureau.

Tweetal uit Made vast voor doodsteken hond
Tweetal uit Made vast voor doodsteken hond (Foto: ANP)

Releasedatums Fast and Furious 9 en 10 bekend

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Fast and Furious-films. Nadat we eerder al mochten vernemen dat het achtste deel in de succesvolle reeks in 2017 zal verschijnen, heeft acteur Vin Diesel vandaag via Instagram de releasedatums voor Fast and Furious 9 en 10 bekend gemaakt.

Zo zal deel 9 op 19 april 2019 verschijnen, gevolgd door deel 10 op 2 april 2021. Fast 8 zal vanaf 14 april 2017 in de bioscopen te zien zijn en zal worden geregisseerd door F. Gary Gray, die eerder ook al bij Straight Outta Compton op de regiestoel mocht plaatsnemen.

Naast hoofdrolspeler Vin Diesel zullen ook Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson, Chris 'Ludacris' Bridges, Elsa Pataky en Lucas Black in Fast 8 te zien zijn. Ook zullen Jason Statham, Dwayne Johnson en Kurt Russell hoogstwaarschijnlijk weer terugkeren in het vervolg op het uiterst lucratieve Furious 7, waarmee vorig jaar zo'n 1,5 miljard dollar werd binnengeharkt.

Vin Diesel maakt releasedatums bekend (Foto: undefined)
Vin Diesel maakt releasedatums bekend.

Fine Brothers blijven dalen op YouTube

The Fine Brothers blijven maar subscribers verliezen. Sinds hun duidelijk op geld beluste plannen op YouTube is het aantal abonnees op hun hoofdkanaal met bijna 380.000 afgenomen. Had het kanaal op 28 januari nog bijna 14,1 miljoen subscribers, zijn dat er nu nog een 'schamele' 13,7 miljoen.

Ook hun twee andere kanalen zagen het aantal abonnees slinken. React daalde van 5,75 miljoen naar 5,61 miljoen, en thefinebros2 van 685.000 naar 677.000.  Over alle kanalen bij elkaar raakten de broers, die door veel YouTubers inmiddels compleet worden uitgekotst, ruim 550.000 abonnees kwijt. Daarmee is het de grootste daling die ooit werd gezien.

De snelheid waarmee de abonnees verdwijnen neemt sinds het verguisde duo hun plannen volledig terugdraaiden wel af. Verwacht wordt dat de boel over enkele dagen zal stagneren, waarna de kanalen waarschijnlijk weer zullen gaan groeien. Wel zal het mogelijk jaren duren voordat de aantallen weer op hun niveau van een week geleden zitten.

Van Nistelrooy stopt bij Oranje en vertrekt naar PSV

Ruud van Nistelrooy stopt komende zomer als assistent-trainer bij Nederlands elftal en vervolgt zijn trainerscarrière in de jeugdopleiding van PSV, gezien de recente resultaten een mooie stap voorwaarts. Dit meldt de KNVB via de officiële kanalen.

De 39-jarige Van Nistelrooy heeft aan de KNVB laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen. De oud-spits blijft tot en met juni 2016 aan Oranje verbonden en gaat vanaf volgend seizoen bij PSV aan de slag als spitsentrainer van Onder-17, Onder-19 en Jong PSV.

"Ik heb de afgelopen twee jaar een hoop geleerd", blikt Van Nistelrooy terug op de website van de KNVB. "Niet alleen tijdens de trainerscursus, maar ook op het veld bij de B1 en Jong PSV. En hoe mooi is het om als beginnend coach ook betrokken te zijn bij het Nederlands elftal."

"In mijn tijd als Oranje-international heb ik de technische staf natuurlijk van dichtbij aan het werk gezien, maar heb me eigenlijk nooit gerealiseerd hoeveel voorbereiding en tijd daarin ging zitten en wat daar in de praktijk allemaal bij kwam kijken. Voor mijn ontwikkeling als coach is dat een waardevolle ervaring."

"Wat me verder zeker zal bijblijven is de fantastische manier waarop ik heb kunnen samenwerken met spelers en staf. Ik ben de KNVB dankbaar dat ze me deze kans hebben gegund", besluit Van Nistelrooy, die in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal al stage liep bij PSV.

Del Bosque: "Als ik mocht blijven had Real vaker de CL gewonnen"

Real Madrid vierde in 2014 de tiende Champions League-zege in de clubgeschiedenis. Volgens Vicente del Bosque had de Spaanse grootmacht de Europese prijs al vaker kunnen winnen.

Althans, dan had Del Bosque de trainerszetel bij Real langer moeten bekleden. De 65-jarige Spanjaard was tussen 1999 en 2003 werkzaam bij De Koninklijke en won de Champions League in die periode tweemaal (2000 en 2002, red). Daarna moesten de Madrilenen tot 2014 wachten op de tiende eindzege in het kampioenenbal.

"Het is erg moeilijk om de Champions League te winnen. Wij hadden veel geluk en een hoop erg goede voetballers", doelde De Bosque in gesprek met Telediario op spelers als Ronaldo, Zinédine Zidane en Luis Figo. "Zonder al te arrogant over te willen komen: als ik had mogen blijven, hadden we de Champions League vaker gewonnen."

Met Real won Del Bosque ook de landstitel in 2001 en 2003. In 2008 ging hij aan de slag als bondscoach van het Spaanse nationale elftal, een functie die hij tot en met het komende EK nog bekleedt. Met Spanje kroonde Del Bosque zich in 2010 tot wereldkampioen. Twee jaar later, op het EK in Oekraïne en Polen, ging La Furia Roja met de continentale titel aan de haal.

Britse Lord na ruim 40 jaar doodverklaard

Een rechter in Londen heeft een verdwenen lord na ruim veertig jaar dood verklaard, waardoor zijn zoon nu zijn titel kan overnemen. Dat meldden Britse media woensdag.

Lord Lucan verdween op 7 november 1974 kort nadat het ontzielde lichaam van de nanny van zijn drie kinderen was ontdekt in zijn huis in het centrum van Londen. Ze was vermoord. Zijn verdwijning werd nooit opgelost.

Zijn zoon George Bingham begon een juridische procedure om hem doodverklaard te krijgen en zodoende de titel te kunnen overnemen. Woensdag werd de verklaring afgegeven op basis van een wet die in 2014 van kracht werd. Bingham mag zich nu Lord Bingham noemen. Hij is daarmee de achtste graaf van Lucan.

Britse Lord na ruim 40 jaar doodverklaard
Britse Lord na ruim 40 jaar doodverklaard (Foto: BuzzO)

Presidentskandidaat belooft reünie Pink Floyd

Als het aan de Republikeinse presidentskandidaat John Kasich ligt komt Pink Floyd weer bij elkaar zodra hij wordt gekozen tot president van de Verenigde Staten. De gouverneur van Ohio deed de opmerkelijke belofte in een uitzending van CNN.

In het interview haalde Kasich herinneringen op aan zijn favoriete concert The Wall van Pink Floyd. 'Roger Waters is een buitengewoon artiest', zei hij. 'Ik zag The Wall in Pittsburgh, het was geweldig. Als ik president word, ga ik voor eens en altijd proberen Pink Floyd nog eens bij elkaar te krijgen om een paar nummers te spelen.'

Billboard noemt de verkiezingsbelofte van Kasich totaal niet realistisch. Gitarist David Gilmour heeft al gezegd dat het tijdperk Pink Floyd niet meer terugkomt. Fans hoeven ondanks het enorme succes van het in 2013 verschenen album The Endless River niet meer op een reünie in enigerlei vorm te rekenen, zei Gilmour.

Waters verliet de band al in 1985. De laatste keer dat Pink Floyd formeel als kwartet samenspeelde was tijdens het Live8 concert in 2005. Roger Waters, die de groep halverwege de jaren tachtig had verlaten, sloot zich voor die ene gelegenheid weer bij de andere drie aan.

Peilingen
Of de voornemens van Kasich veel bijdragen aan zijn electorale succes valt te bezien. De gematigde Republikein kreeg maandag bij de caucus in Iowa 2 procent van de stemmen en eindigde daarmee achtste. In de staat New Hampshire, waar volgende week een voorverkiezing is, heeft Kasich betere papieren. De gouverneur van Ohio staat in de peilingen op ruim 10 procent van de stemmen en heeft zelfs nog de tweede plaats in het vizier.

Presidentskandidaat belooft reünie Pink Floyd
Presidentskandidaat belooft reünie Pink Floyd (Foto: BuzzE)

'Extra sterke tafel' op WK tafeltennis voor landenteams

Op het WK tafeltennis voor landenteams, over zo'n drie weken, zal een nieuwe tafel gebruikt gaan worden. Wereldtafeltennisbond ITTF heeft van tafeltennistafelfabrikant Butterfly het definitieve ontwerp gekregen van de nieuwe Trussspeed, wat schijnbaar het neusje van de zalm is als het om tafeltennistafels gaat.

Buiten de roze kleur heeft de tafel een oppervlakte waarvan men hoopt dat het voor spectaculair spel gaat zorgen, hoewel de exacte details over hoe dat mogelijk moet zijn niet verteld worden. "De beste spelers ter wereld zullen het op de nieuwe tafel tegen elkaar opnemen en we hopen dat dat zorgt voor nog spannender en snellere rallies", aldus de ITTF. 

"De tafel is anders dan voorgaande tafels van hetzelfde merk, want het onderstel wijkt af van het normale ontwerp vol rondingen. Het nieuwe onderstel zorgt voor een veel sterkere tafel", hoewel de vraag blijft of spelers het ook daadwerkelijk zullen merken. Een gemiddeld balletje heeft een gewicht van 2,7 gram, wat vermoedelijk niet genoeg is om de tafel op zijn grondvesten te doen beven. 

Het WK voor landenteams staat op het programma voor 28 februari tot en met 6 maart in het Maleisische Kuala Lumpur. Nederland wordt vertegenwoordigd door een damesteam, dat doorgaans bij de beste tien teams van de wereld hoort.

 

Introducing the Trusspeed table by Butterfly!The table where history will be made on at the #ITTFWorlds2016.What you all think?

Geplaatst door International Table Tennis Federation op maandag 1 februari 2016

Geen compensatie deelnemers Staatsloterij

De Staatsloterij hoeft geen 300 miljoen euro terug te betalen aan 193.000 deelnemers die vinden dat ze gedupeerd zijn. De rechtbank in Den Haag besliste dat woensdag.

Stichting Loterijverlies spande een kort geding aan om een schadevergoeding te kunnen verhalen. De deelnemers willen het geld terughebben dat ze tussen 2000 en 2008 aan loten hebben uitgegeven. De Staatsloterij zou in de betreffende periode haar spelers hebben misleid, omdat ze de winkansen veel hoger zou hebben doen voorkomen dan ze werkelijk waren.

Een woordvoerder van de stichting gaf eerder aan dat de gang naar de rechter onvermijdelijk was geworden, omdat het erop lijkt dat De Staatsloterij 'een constructie probeert op te tuigen om de claim niet te hoeven uitbetalen'. Door een fusie met de Lotto zou vermogen mogelijk kunnen worden weggezet op een voor de Stichting Loterijverlies onbereikbare plaats.

Onacceptabel
De stichting Loterijverlies gaat in beroep. 'Deze uitspraak is onacceptabel', benadrukt een woordvoerder. 'De claim is niet van tafel. Ik heb goeie hoop op een goede afloop bij het gerechtshof, omdat het hof ons vorige keer ook in het gelijk heeft gesteld.'

De Staatsloterij is blij dat de rechter haar in het gelijk heeft gesteld. 'De voorwaarden die de tegenpartij eiste waren verre van realistisch. Gelukkig zijn die nu allemaal van tafel', zegt de woordvoerder van de loterij. 'Een hoger beroep zien we dan ook vol vertrouwen tegemoet.'

Geen compensatie deelnemers Staatsloterij
Geen compensatie deelnemers Staatsloterij (Foto: ANP)

Vlaamse IS-strijder dreigt in video

Islamitische Staat heeft een video online gezet waarin de terreurorganisatie dreigt met nieuwe aanslagen. Een Vlaamse Syriëstrijder noemt in het filmpje 'Frankrijk, de Verenigde Staten en Rusland en alle landen die hen volgen' als mogelijke doelwitten.

'Als jullie de moslims niet met rust laten, zullen jullie nooit meer goed slapen', vervolgt de bebaarde Vlaming. 'Weet dat wij slechts zes soldaten nodig hadden om heel Parijs te doen beven en maar één blikje Schweppes om een Russisch vliegtuig uit de lucht te halen', zegt hij over twee recente aanslagen.

'Knoop dit goed in jullie oren. Vandaag maken we iedereen af die met jullie samenwerkt. Morgen zitten we aan jullie deuren', besluit hij dreigend. Volgens Vlaamse media heeft de man een Antwerps accent.

Parijs
Een herdenking in Parijs, waar IS-terroristen een aanslag pleegden.

Rainbow Six Siege krijgt de DLC Operation Black Ice

Rainbow Six Siege heeft een grote content update gekgregen met de DLC Operation Black Ice. De DLC komt met een nieuwe gratis map, twee nieuwe operators en nieuwe weapon skins. De operators zijn niet gratis en kosten dan 25.000 renown of 600 Rainbow credits (4,99 euro).

Mensen met een Season Pass kunnen er nu al mee aan de slag. De rest moet wachten tot 9 februari. Rainbow Six: Siege kwam op 1 december uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.


Bejaarde winkeldief voor 31e keer betrapt

Sommige mensen zijn wel érg hardleers. Dat blijkt uit de aanhouding van een 70-jarige winkeldief in Almelo. Hij ging vrijdag de fout in, terwijl hij al dertig keer eerder was aangehouden voor winkeldiefstal, meldt RTV Oost.

De notoire winkeldief stopte vrijdagavond verschillende spullen in zijn tas. Andere producten deed hij wel netjes in een winkelmandje. Personeel van een supermarkt aan het Binnenhof in Almelo had hem echter in de gaten. Bij de kassa werd hij aangesproken. De man probeerde nog snel de winkel in te lopen om de spullen terug te leggen, maar dat lukte niet.

Het winkelpersoneel droeg de man over aan de politie. Op het politiebureau bleek dat de man al dertig keer eerder was aangehouden voor winkeldiefstal. Hij heeft een dagvaarding gekregen en mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Preview van map Rise van Call of Duty: Black Ops III

Inmiddels is de DLC Awakening voor Call of Duty: Black Ops III beschikbaar voor PlayStation 4. Deze DLC brengt vier nieuwe mappen met zich mee en een zombie-avontuur. De mappen Gauntlet, Splash en Skyjacked hadden al een korte preview-video gekregen en nu is het de beurt aan de grootste map van deze DLC: Rise.

De DLC Awakening kwam op 2 februari uit op PlayStation 4. De uitbreiding komt later naar Windows en Xbox One, want hij is timed-exclusive.

Verdachte steekpartij azc nog voortvluchtig

De verdachte van een steekpartij dinsdag in een asielzoekerscentrum aan de Hordeloop in Almere is nog voortvluchtig. Door het steekincident raakte een 40-jarige bewoner van het centrum gewond, meldt de politie.

Het slachtoffer is in een ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hij is niet levensbedreigend gewond geraakt. Wel was een traumahelikopter opgeroepen na het incident.

De verdachte is na het steekincident gevlucht. Het zou gaan om een man van ongeveer 30 jaar. De politie begon direct een zoekactie, maar heeft hem nog niet kunnen vinden. Volgens de politie was er vermoedelijk een conflict tussen bewoners onderling.

Verdachte steekpartij azc nog voortvluchtig
Verdachte steekpartij azc nog voortvluchtig (Foto: ANP)

Automobilist rijdt in op trambestuurder

Na een vermoedelijke verkeersruzie is in Leidschendam een trambestuurder woensdag aangereden door een automobilist, meldt een woordvoerder van de politie.

De bestuurder van de tram moest uitstappen, omdat een busje de trambaan blokkeerde. Toen de trambestuurder richting dit voertuig liep, gaf de chauffeur gas en reed hem aan. "Het lijkt erop dat er een verkeersonenigheid aan vooraf is gegaan", zegt de politiewoordvoerder. "De bestuurder van het busje is meegenomen voor verhoor. We gaan onderzoeken of het daadwerkelijk met opzet is gedaan."

De trambestuurder is voor controle meegenomen naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen lijken volgens de woordvoerder mee te vallen.

Automobilist rijdt in op trambestuurder
Automobilist rijdt in op trambestuurder (Foto: ANP)

Kittel wint eerste rit Dubai

 Marcel Kittel heeft de eerste etappe van de Ronde van Dubai gewonnen. In zijn eerste rit in het shirt van Etixx-Quick Step was de Duitser direct de snelste in de massasprint. Hij versloeg in de sprint Mark Cavendish en Giacomo Nizzolo en is tevens de eerste leider.

Voor Kittel betekende het een goede start na een verloren 2015. Toen kwam hij door blessures weinig in actie en wist hij enkel een rit in de Ronde van Polen te winnen. Daarop maakte hij de overstap van Giant-Shimano naar Etixx, wat hem nu een overwinning opleverde. 

In de Herald Sun Tour (Australië) werd vannacht de proloog verreden. Daarin was de Australiër William Clarke de sterkste. In de straten van Melbourne was hij één seconde sneller dan Caleb Ewan en twee seconden sneller dan Neil van der Ploeg. Chris Froome kwam er ook in actie, maar de Brit kwam niet verder dan plaats 25.

 

Federer door blessure niet bij toernooi Rotterdam

Roger Federer zal volgende week toch niet meedoen bij het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam. De Zwitser, die vorige week nog in de halve finale van de Australian Open stond, heeft een operatie aan zijn knie moeten ondergaan en is daardoor voorlopig uitgeschakeld.

"Gisteren heb een een operatie aan mijn knie ondergaan", zei Federer op zijn Facebook-pagina. "Ik raakte de dag na mijn halve finale op de Australian Open geblesseerd aan mijn knie. Toen ik bij thuiskomst wat tests liet ondergaan bleek dat ik een scheur had in mijn meniscus. Ik wil me verontschuldigen bij mijn vrienden in Rotterdam en Dubai, want ik keek er naar uit om daar te spelen. Ik ben blij dat de dokter zei dat de operatie succesvol is verlopen en ik kijk ernaar uit om te starten met het herstel met mijn team."

Uiteraard is de afmelding van Federer een aderlating voor het toernooi in Rotterdam, waar Federer de grote publiekstrekker was. Toernooidirecteur Richard Krajicek: "In de eerste plaats hopen we op een voorspoedig herstel voor Roger. Vanuit eigen ervaring weet ik dat het herstel na deze operatie een tijd kan duren. Het feit dat hem is geadviseerd niet te spelen zegt hierbij genoeg. Dit bericht was voor ons gisteravond natuurlijk enorm balen, net als voor de tennisfans die zich verheugden op zijn komst."

Naast Roger Federer heeft ook Nick Kyrgios afgezegd vanwege een blessure. Ze zullen worden vervangen door Lukas Rosol - afgelopen maandag in Sofia nog te sterk voor Robin Haase - en de Koreaan Hyeon Chung. Verder zullen toppers als Richard Gasquet, Marin Cilic en Gilles Simon nog in actie komen, naast de Nederlanders 'toppers' Haase en Thiemo de Bakker.

Federer won het toernooi in 2005 en 2012, toen hij Juan Martin Del Potro versloeg (PROSHOTS/Willem Vernes)
Federer won het toernooi in 2005 en 2012, toen hij Juan Martin Del Potro versloeg (PROSHOTS/Willem Vernes)

Poetin moordt er lustig op los in Syrië

Uit onderzoek over het dodental in de voortwoedende oorlog in Syrië is gebleken dat Ruslands bommen verantwoordelijk zijn voor bijna de helft van alle burgerdoden in Syrië.

Een uitgegeven rapport van het Syrian Network for Human Rights spreekt van 1382 burgerdoden in de maand januari. 689 hiervan zijn veroorzaakt door Russische bommen. Bijna honderd van deze slachtoffers waren kinderen. Even ter vergelijk: Islamitische Staat doodde 'slechts' 98 onschuldige burgers. Bizar veel natuurlijk, en het lijkt erop of Poetin nog lang niet klaar is. 

Assad komt er met meer dan 500 burgerslachtoffers ook niet goed vanaf, hoewel hij er, als we dat gaan doorrekenen, toch vooruit gaat. Afgelopen jaar kwamen de Syrische regeringstroepen immers op 12.044. 

Toegegeven, de betrouwbaarheid van de bron is niet gegarandeerd. Zo is het bijvoorbeeld heel frappant dat bij het rapport westerse troepen niet genoemd worden. Nou kan dat komen omdat er helemaal geen burgerslachtoffers door het Westen te betreuren zijn, maar toch is het opmerkelijk te noemen. Het onderzoek, zodat je zelf kunt oordelen, vind je hier.

FortaRock weert metalband na Hitlergroet

De Amerikaanse band Down treedt niet op tijdens het metalfestival FortaRock in Nijmegen, meldt De Gelderlander. De organisatie weert de band omdat zanger Phil Anselmo een optreden in eigen land afsloot met de Hitlergroet en het roepen van 'White Power'.

De band Down zou op 5 juni spelen tijdens FortaRock, maar dat optreden kwam de afgelopen dagen op losse schroeven te staan. Op YouTube doken beelden op die tijdens het Amerikaanse festival Dimebash zijn gemaakt. Daarop brengt Anselmo de Hitlergroet en roept hij 'White Power'.

De zanger deed de zaak af als een grapje. Er zou backstage witte wijn zijn gedronken en dat is wat hij met 'White Power' bedoelde. Zanger Rob Flynn van de trashmetalband Machine Head was erbij en verwees het verhaal van Anselmo naar het rijk der fabelen.

Zaterdag ging Anselmo alsnog door het stof. Hij zette een filmpje online waarin hij stelt dat hij alle kritiek verdient. 'Het was laat. Er werden backstage grappen gemaakt die doorwerkten naar het podium. Het was stom en nergens voor nodig.'

De organisatie van FortaRock neemt daar echter geen genoegen mee. Na nauw overleg met alle betrokken partijen is besloten om het optreden te cancelen. 'We willen duidelijk maken dat er geen ruimte voor is racisme of fascisme op FortaRock', stelt directeur Robert Korstanje in een persverklaring. Er wordt een vervangende act gezocht.

FortaRock XL in 2013.
FortaRock XL in 2013.

Dinsdag Orkaan des Doods!

Houd je aluhoedje dinsdag maar goed vast, want we kunnen ons opmaken voor de Orkaan des Doods. Als de voorspellingen uitkomen, waait er over een kleine week een storm met windkracht twaalf langs de stranden van Zeeland.

Sowieso gaat het dinsdag snoeihard waaien in Nederland. Er wordt minimaal een windkracht acht voorspeld.

De laatste extreem zware storm in ons land waaide op 25 januari 1990. Toen werd een kracht van 11 op de schaal van Beaufort gemeten.

orkaan
Orkaan des Doods, we gaan allemaal dood!

'Minder gezonde levensjaren door Volkswagen'

Door de sjoemelsoftware van Volkswagen gaan Europeanen en Amerikanen eerder dood en worden ze eerder ziek. In totaal gaan ruim 44.000 'gezonde levensjaren' in Europa verloren en bijna 700 in de Verenigde Staten. Dat komt doordat de Volkswagen-diesels meer stikstofoxide uitstoten. Onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben dat berekend.

De uitstoot kan leiden tot longkanker en hart- en vaatziekten, maar kan ook astma verergeren. "We keken bijvoorbeeld naar de toename van longkanker per kilo uitstoot. Vervolgens kun je uitrekenen hoeveel levensjaren die mensen verliezen. Aan astma sterf je niet, maar je verliest wel kwaliteit van leven. Dat wordt ook meegeteld", zegt onderzoeker Rik Oldenkamp.

De verloren levensjaren kosten 29 miljard euro, vrijwel helemaal in Europa. De kosten voor bijvoorbeeld medische behandeling zijn daar niet in meegerekend. De schade hier is groter, doordat Europa meer Volkswagens telt en dichter bevolkt is.

De schade kan nog groter worden als Volkswagen niet genoeg doet om de sjoemel-auto's terug te roepen. Dan kunnen nog eens 72.000 gezonde levensjaren verloren gaan en kan de schade met 47 miljard euro toenemen.

'Minder gezonde levensjaren door Volkswagen'
'Minder gezonde levensjaren door Volkswagen' (Foto: ANP)

Bijna 5000 asielkinderen vermist in Duitsland

Bijna 5000 alleenreizende minderjarige vluchtelingen zijn in Duitsland vermist. Dat meldde de Frankfurter Rundschau woensdag op basis van cijfers van de Duitse federale recherche BKA.

Op 1 januari dit jaar golden 4749 vluchtelingenkinderen in Duitsland als vermist, aldus het BKA. Van de kinderen zijn 431 jonger dan dertien jaar. Het overgrote deel is tussen de veertien en zeventien. Een woordvoerster van het BKA benadrukte dat het om een momentopname gaat en dat verdwenen kinderen vaak weer opduiken.

Afgelopen weekeinde verklaarde de Europese politieorganisatie Europol dat in heel Europa zo'n 10.000 vluchtelingenkinderen zijn verdwenen. Europol zei te vrezen dat de kinderen in handen zijn gekomen van drugsbendes en groepen die de minderjarigen misbruiken als sekswerker of slaaf.

Bijna 5000 asielkinderen vermist in Duitsland
Bijna 5000 asielkinderen vermist in Duitsland (Foto: ANP)

'Akkoord om Brexit te vermijden in bereik'

Een akkoord om Groot-Brittannië bij de Europese Unie te houden ligt "in bereik". Dat zei minister Bert Koenders (Buitenlandse zaken) woensdag in een debat in het Europees Parlement. Koenders sprak daar omdat Nederland het roulerende voorzitterschap van de EU houdt.

Dinsdag presenteerde EU-president Donald Tusk voorstellen om de zorgen van de Britten weg te nemen en een vertrek van het land uit de EU (een zogeheten Brexit) te vermijden. Tijdens een top van regeringsleiders en staatshoofden van de 28 EU-landen over twee weken in Brussel moet het tot overeenstemming komen.

Koenders zei dat de plannen die Tusk op tafel legde, "de weg vrijmaken voor een akkoord". De voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker had het over een "eerlijke deal, eerlijk voor Groot-Brittannië en eerlijk voor de andere 27 landen".

Top

Er zijn volgens Koenders nog wel kwesties te regelen, al weidde hij daar niet over uit. De voorstellen liggen nu in de verschillende hoofdsteden ter bestudering en zullen eerst nog op ambtelijk niveau worden besproken voordat de leiders van de lidstaten op 18 en 19 februari naar Brussel komen voor de top.

Op vier punten had de Britse premier David Cameron eisen geformuleerd voor een beter lidmaatschap van de EU: economisch bestuur, concurrentievermogen, soevereiniteit en het vrije verkeer van mensen. Op alle vier de punten kwam Tusk de premier in ieder geval deels tegemoet. Een van de voorstellen is dat Groot-Brittannië sociale uitkeringen voor nieuwkomers uit andere EU-landen mag beperken.

'Akkoord om Brexit te vermijden in bereik'
'Akkoord om Brexit te vermijden in bereik' (Foto: ANP)

Kamer wil snel opheldering over klokkenluiders

De Tweede Kamer wil nog woensdagmiddag opheldering van justitieminister Ard van der Steur over de manier waarop zijn ministerie omgaat met ambtenaren die misstanden aan de kaak stellen. Aanleiding is berichtgeving in NRC woensdag over een voormalige vertrouwenspersoon op het departement, Sjaak Jansen.

Volgens Jansen werden medewerkers tegengewerkt en gestraft als zij ergens melding van maakten. SP-Tweede Kamerlid Michiel van Nispen wil uiterlijk om 16 uur van de minister schriftelijk antwoord op de spoedvragen die hij over deze kwestie heeft gesteld. Zijn verzoek wordt ruim gesteund, ook door de coalitie van VVD en PvdA.

Begin van de avond praat de Kamer over het nieuwe onderzoek dat de commissie-Oosting gaat doen naar het bewust stopzetten van de zoektocht naar het bewijs van de deal die Fred Teeven ooit sloot met een drugscrimineel.

Kamer wil snel opheldering over klokkenluiders
Kamer wil snel opheldering over klokkenluiders (Foto: ANP)

'Politie te weinig op straat'

De politie richt zich te veel op boeven vangen en is te weinig bezig met de openbare orde op straat. Daardoor zijn gemeenten steeds meer genoodzaakt deze taak zelf in te vullen met een bonte verzameling van bijzondere opsporingsambtenaren, stadswachten en particuliere beveiligers.

Dat stelt de Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV), waarvan Pieter van Vollenhoven voorzitter is. De organisatie, die zich richt op het bevorderen van veiligheid in brede zin, pleit er daarom voor een deel van de politietaken van het ministerie van Veiligheid en Justitie terug te brengen naar het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De huidige ontwikkelingen baren de SMV zorgen. "Het heeft er alle schijn van dat de enorme omvang het ministerie van Veiligheid en Justitie parten speelt."

Monopolie

Doordat het monopolie uitsluitend daar ligt, bestaat het risico dat de opsporingstaak van de politie de voorkeur krijgt boven de taak van het handhaven van de openbare orde, aldus de stichting.

"Boeven vangen is natuurlijk belangrijk, maar een goede wijkagent hoort en ziet alles als die toegankelijk is. Daardoor kunnen grote zaken, ook als het gaat om terreur, worden voorkomen", stelt de organisatie verder.

Bonte verzameling

Ze vindt het logisch dat burgemeesters hun toevlucht nemen tot een eigen toezicht- en handhavingsapparaat, nu zij niet langer het beheer hebben over de politie. Met de bonte verzameling van stadswachten en dergelijke is eigenlijk een nieuw soort gemeentepolitie ontstaan, is een van de conclusies.

De SMV pleit voor één systeem, waarbij beide ministeries - Veiligheid en Justitie én Binnenlandse Zaken - zorgen voor evenwicht tussen de beide politietaken.

'Politie te weinig op straat'
'Politie te weinig op straat' (Foto: ANP)

'Omroep MAX-baas doet dochter Marijnissen'

Omroepbaas Jan Slagter (61) van Omroep MAX heeft een relatie met Lilian Marijnissen (30), de dochter van voormalig SP-leider Jan Marijnissen. Dat meldt De Telegraaf woensdag. De krant baseert zich op verschillende bronnen in Hilversum en in Slagters woonplaats Zoetermeer.

Volgens De Telegraaf is de vonk tussen Jan en Lilian overgesprongen tijdens de landelijke protestactie 'Red de Zorg', waaraan ze beiden meewerkten. De dochter van Jan Marijnissen werkt voor FNV Abvakabo en is namens de SP gemeenteraadslid in Oss. Slagter ontkent de berichten, maar volgens bronnen in zijn omgeving zijn dat leugentjes om bestwil.

Dinsdag schreef De Telegraaf al dat het huwelijk van Slagter met zijn vrouw Ingrid (51) op barsten staat. De omroepbaas slaapt al weken niet meer thuis, maar overnacht in hotels. De krant speculeerde toen nog dat de huwelijkscrisis te maken heeft met de drukke werkzaamheden van Slagter voor de bejaardenomroep.

Maar dat blijkt dus anders liggen: in het diepste geheim heeft Slagter een relatie met de dochter van Jan Marijnissen. Slagter is slechts anderhalf jaar jonger dan de vader van zijn vriendin, oud-SP-politicus Jan Marijnissen. Hieronder een paar tweets met foto's van de beide tortelduifjes.

Rugbysters debuteren op wereldranglijst met plek vijftien

De Nederlandse rugbydames debuteren met plek vijftien op de wereldranglijst van World Rugby. De wereldwijde rugbybond heeft voor het eerst een ranglijst voor vrouwenteams gepubliceerd. Net als bij de mannen gaat Nieuw-Zeeland daar aan de leiding. 

Het heeft een tijdje geduurd voor de ranglijst compleet was, want alle resultaten van officiële vrouweninterlands sinds de eerste - in 1987 - moesten geanalyseerd worden. Nieuw-Zeeland kwam er als beste uit, wat gezien de vier wereldtitels niet verrassend is. Frankrijk staat tweede op de ranglijst, gevolgd door de Engelse dames. Zij werden in 2014 in Frankrijk wereldkampioen en onttroonden Nieuw-Zeeland. 

"World Rugby wil het vrouwenrugby competitiever maken en het opstellen van een wereldranglijst is daar een aspect van", aldus voorzitter Bernard Lapasset. "Met het oog op het WK van volgend jaar in Ierland is het belangrijk om de teams een extra doel en stimulans te geven, want landen worden nu aangemoedigd om meer oefenwedstrijden te spelen."

Nederland staat vijftiende op de wereldranglijst, waarin 48 landen zijn opgenomen. Oranje was op drie WK's van de partij: de eerste in 1991, het thuis-WK in 1998 en de eindronde van 2002. 

Celtic-trainer: "Kazim heeft persoonlijkheid en is een leider"

Celtic-trainer Ronny Deila is in zijn nopjes met de komst van Colin Kazim-Richards. De spits tekende op deadlineday voor de club uit Glasgow. Bij Feyenoord was Kazim-Richards verworden tot persona non grata, nadat hij een journalist van Algemeen Dagblad had bedreigd. De spits kreeg een schorsing en kon vertrekken. Op de slotdag van de transferwindow hapte het Schotse Celtic toe.

De manager van Celtic is op de hoogte van de akkefietjes rondom Kazim, die met de bedreiging niet voor het eerst negatief in het nieuws was. "Ik heb vaker dit soort jongens onder m’n hoede gehad. Als de camera’s altijd op jou als speler zijn gericht, kan er wel eens wat gebeuren…", tekent De Telegraaf op bij een persconferentie.

"Ik heb veel gesproken met hem in de afgelopen 24 uur. Hij is enorm gemotiveerd om het shirt van Celtic te dragen. Ik zorg dat hij een geweldige aankoop wordt", belooft de Noorse trainer.

"Hij is fysiek sterk en hij heeft persoonlijkheid. Dat is voor mij belangrijk want wij werken met veel jonge spelers. En al die jonge gasten hier hebben een leider nodig. Dat is hij."

'Amazon wil vierhonderd boekwinkels openen'

Internethandelaar Amazon heeft plannen om tot vierhonderd fysieke boekwinkels te openen. Dat beweert een directeur van een groot Amerikaans warenhuis .

De online winkel opende in november al een boekwinkel in Seattle, de thuisbasis van Amazon. "Nu komen daar driehonderd tot vierhonderd winkels bij", aldus Sandeep Mathrani van General Growth Properties. Amazon zelf wil de grootse plannen niet bevestigen; een woordvoerster meldt dat het bedrijf niet reageert op 'geruchten en speculaties'.

'Amazon wil vierhonderd boekwinkels openen'
'Amazon wil vierhonderd boekwinkels openen' (Foto: BuzzT)

Skiërs positief over olympisch afdalingsparcours 2018

Komend weekeinde staat in het Zuid-Koreaanse Jeongseon de eerste wedstrijd op het programma op de olympische afdalingspiste voor 2018 en de eerste reacties van de skiërs zijn positief. De training van woensdag moest afgelast worden, maar wel mocht men op de piste zonder poortjes naar beneden skiën om het toch een beetje te verkennen.

"Heel gaaf", noemde oud-wereldkampioen Erik Guay het parcours. "Er zijn veel bochten en niet echt een glijsectie, maar ook veel sprongen. De sneeuw is goed en ik denk dat het een mooie afdaling wordt." Ook World Cup-kampioen Kjetil Jansrud was tevreden: "Er gebeurt veel tijdens de afdaling, veel sprongen, hobbels etcetera."

De 2,8 kilometer lange piste kent vier voorname sprongen, waarbij de grootsten de skiërs tot wel zestig meter ver kunnen laten vliegen. "Er zijn geen stukken waar je rechtdoor gaat, dat is wel mooi", aldus Christof Innerhofer, de Italiaan die doorgaans van zo moeilijk mogelijke afdalingen houdt. "De omstandigheden hier zijn absoluut van olympisch kaliber", voegde de Amerikaan Travis Ganong er nog aan toe. 

Racedirecteur Markus Waldner was eveneens blij met de weersomstandigheden. "We zijn erg blij dat we hier zijn, niet alleen vanwege de olympische piste, maar ook vanwege het weer", waarmee hij doelt op het bar slechte Europese winterweer dat de diverse wintersporten al de hele winter teistert. De ene na de andere wedstrijd moest afgelast worden vanwege een gebrek aan sneeuw of te regenachtige omstandigheden.

Het enige nadeel is nog wel dat er geen fitnessruimte in het hotel aanwezig is. "Ze waren wel bezig om wat spul neer te zetten, maar het was nog niet klaar", aldus de Canadees Manuel Osborne-Paradis. "Maar goed, dat wisten we voor vertrek al en het kan mij ook niet schelen. Het is niet voor niks een testevenement voor de Spelen, dan heb je wel eens dingen die nog niet helemaal goed zijn, dat hoort erbij." Landgenoot Guay is ook niet onder de indruk van de benodigde busrit van drie kwartier om bij de piste te komen: "Tja, dan ga je toch even liggen slapen? Kom op, als je van zo'n ritje al chagrijnig wordt kun je net zo goed niet naar de Spelen gaan."

Wilders voorziet revolte bij oppositierol

Geert Wilders voorziet een opstand onder de Nederlandse bevolking als zijn partij na de volgende verkiezingen niet in de regeringscoalitie zit. Dat heeft de PVV-leider gezegd tegen de NOS. Wilders heeft een sterke voorkeur om samen met andere politieke partijen te gaan regeren, in plaats van weer in de oppositiebankjes te belanden.

'Mijn oproep is, was en blijft dat andere politieke partijen zaken zullen moeten doen met de PVV. Het is aan niemand uit te leggen als dat niet gebeurt', zegt Wilders. 'Ik denk dat het volk dan in opstand komt.' Hij hoopt dat dat dan wel democratisch en geweldloos gebeurt. Volgens actuele peilingen zou de PVV bij verkiezingen op 42 zetels kunnen rekenen.

Volgens Wilders zullen mensen het niet accepteren als hij straks de grootste is en andere politici niet met hem willen samenwerken. 'Dan komt er een revolte', denkt de PVV-leider. Hij wil niet zeggen met welke partijen hij een coalitie haalbaar acht. 'Ik wacht de verkiezingen af. Ik ga niet bij voorbaat zeggen met wie, ik heb alleen gezegd: een coalitie met de VVD onder Mark Rutte ligt niet voor de hand. Dat is de man waar wij al jaren succesvol oppositie tegen voeren.'

Weinig indruk
De woorden van Wilders maken weinig indruk bij de voor de hand liggende coalitiepartners. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra noemt de uitspraak over een revolte raar. 'Alsof de kiezers die op de VVD en andere partijen hebben gestemd dan maar door het hoepeltje van de heer Wilders moeten springen.' Zijlstra ziet pas een basis voor samenwerking als Wilders zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak intrekt.

Voormalig coalitiegenoot CDA is ook nog niet vergeten dat Wilders in 2012, midden in een regeerperiode, zijn gedoogsteun aan het kabinet van VVD en CDA introk, waardoor nieuwe verkiezingen nodig waren. CDA-leider Sybrand Buma: 'Regeren is niet alleen samen een regeerakkoord schrijven, maar ook vervolgens samen iets goeds neerzetten. Hij heeft bewezen dat dat niet zijn uiteindelijke doel is.'

Diederik Samsom (PvdA) en Alexander Pechtold (D66) zien samenwerking met Wilders überhaupt niet zitten. Wilders ziet zelf ook dat een coalitie met andere partijen lastig wordt. 'Mijn bedoeling is dat er geen revolte komt. Ik heb gezegd dat we moeten voorkomen dat die er komt, en dat de grootste partijen in Nederland maar ook in andere landen in Europa buitenspel worden gezet. Dat accepteert de bevolking niet.'

Geert Wilders
Wilders voorziet revolte bij oppositierol.

Mojangs side-scroller Cobalt nu uit voor pc, Xbox One en Xbox 360

Minecraft-ontwikkelaar Mojang heeft per vandaag (of gister eigenlijk) hun 'nieuwe' game Cobalt losgelaten in het wild. De plezier ademende platformgame biedt verschillende speelmodi en zowel coöperatieve als competitieve multiplayer.

Cobalt was de eerste game waar de toenmalig onafhankelijke ontwikkelaar Mojang zich sinds Minecraft over ontfermde. Inmiddels is het Zweedse bedrijf overgenomen door Microsoft, wat de releases voor Xbox 360, Xbox One en Windows 10 verklaart. een alpha-versie van de game kwam al uit in 2013 voor zowel pc als mac, maar inmiddels heeft de game vele verbeteringen ondergaan.

Gamemodi zijn onder andere Capture the Pug (gebaseerd op Capture the Flag), Deathstrike, Teamstrike, Survival Mode en Adventure Mode. Er zijn ook mogelijkheden voor user-generated content, waaronder een in-game map editor. De gameplay is opgemaakt uit vele bekende mechanics, zoals schieten, bullet time, rollen om kogels te ontwijken en van je af meppen om schade te doen of explosieven terug te slaan naar de vijand. Alle mechanics kunnen met elkaar gecombineerd worden om een 'geavanceerd niveau van gameplay' te bewerkstelligen.

Cobalt is nu voor twee tientjes op te pikken op Steam en in de Xbox Store.

Froome waarschuwde UCI voor mechanische doping

Tweevoudig tourwinnaar Chris Froome zegt dat hij wielerbond UCI heeft gewaarschuwd over het gebruik van mechanische doping in de wielerwereld. De Brit ziet graag dat de UCI strenger controleert op bijvoorbeeld de aanwezigheid van motortjes in de fietsen. De kwestie rond mechanische doping is de lucht ingeschoten sinds op het WK veldrijden afgelopen weekeinde een Belgische betrapt werd met een motortje in haar fiets - waarvan ze zelf overigens zegt dat het haar fiets niet was.

"Ik maak me hier al een tijdje zorgen over en heb het ook aangekaart bij de onafhankelijke commissie van de UCI", aldus Froome voorafgaand aan de Herald Sun Tour in Australië. "Ik ben met ze om de tafel gaan zitten en heb ze verteld dat ik bepaalde geruchten hoor in de wielerwereld. Mijn advies aan de commissie was om vaker en strenger te controleren op mechanische fraude", zegt de Brit. De UCI heeft inmiddels al laten weten strenger te gaan controleren en daar is Froome naar eigen zeggen blij mee. "Het lijkt erop dat ze deze bedreiging serieus nemen en ik hoop dat ze ook op het hoogste niveau vaker gaan controleren."

Froome voegt er nog aan toe dat hij blij is met hoe het publiekelijk maken van zijn eigen fysieke data is afgelopen. "Iedereen vroeg mij om mijn data bekend te maken, want veel mensen geloven mijn prestaties niet. Ik heb uiteraard niks te verbergen en dat kon ik zo laten zien", zegt hij over de data die bij veel wielerliefhebbers overigens juist voor extra scepsis hebben gezorgd.

Chinezen betalen 42 miljoen voor Atlético-spits Jackson

Jackson Martínez vervolgt zijn voetballoopbaan in China. Guangzhou Evergrande uit China betaalt liefst 42 miljoen euro aan Atlético Madrid voor de 29-jarige spits. Dit melden zowel Atlético als Guangzhou op de clubsite. De Colombiaanse international heeft een contract van vier jaar getekend bij de ploeg van coach Luiz Felipe Scolari. Met het bedrag mag Martínez zich de duurste voetballer van Azië noemen.

"Het was een eer voor me om deel uit te maken van deze club", stelt Martínez op het digitale thuis van Atlético, waar hij sinds afgelopen zomer actief was. "Maar ik denk dat de tijd is gekomen om aan een andere etappe in mijn carrière te beginnen. We hebben de afgelopen dagen veel gepraat en hebben besloten dat dit het beste is voor ons allemaal."

In het halfjaar dat Martínez actief was in Spanje kwam hij tot twee doelpunten in vijftien competitieduels. Tussen 2012 en 2015 was de aanvaller een stuk meer succesvol bij FC Porto, dat de beresterke voorhoedespeler naar Europa haalde. Voor de Portugese club was Martínez 92 keer trefzeker in 133 officiële wedstrijden.

Guangzhou werd de afgelopen vijf seizoenen kampioen van China en won de Aziatische Champions League in 2013 en 2015. De topclub uit Guangdong heeft op dit moment met Ricardo Goulart, Paulinho (ex-Tottenham) en Alan (voorheen Red Bull Salzburg) ook drie Brazilianen onder contract. Eerder speelden Alberto Gilardino, Alessandro Diamanti en Lucas Barrios bij Gaungzhou.

Chinese clubs zijn de laatste weken zeer actief op de transfermarkt. In totaal hebben ploegen uit de Super League deze winter al ruim 200 miljoen euro uitgegeven. Vorige week betaalde Jiangsu Suning, ook een Chinese club, nog zo'n 33 miljoen euro aan Chelsea voor de diensten van de Braziliaan Ramires.

Van Gaal: "Geloof er heilig in dat vroege goal verschil maakte"

Manager Louis van Gaal zag Manchester United dinsdagavond met volle overtuiging winnen van Stoke City (3-0). Het verschil zat hem volgens de coach in de goals voor rust. "Ja, ik ben een gelukkige coach. Als je ziet hoe de doelpunten ontstaan, met fantastisch opbouwen vanuit achter en dito afwerken - dat is iets wat ik leuk vind", reageert Van Gaal na afloop voor de camera van MUTV. "In de tweede helft gaven we Stoke geen enkele kans, iets wat best ongelooflijk is aangezien zij het een hoop teams moeilijk hebben gemaakt."

Eerder dit seizoen lieten The Red Devils vaak zien moeite te hebben met scoren voor de pauze. Dinsdagavond niet. Binnen het kwartier kwam United op voorsprong door een doelpunt van Jesse Lingard en niet veel later maakte Anthony Martial een prachtige 2-0. Van Gaal: "Michael Carrick vertelde me wat voor verschil een doelpunt in de eerste helft maakt."

"Je speelt dan met veel meer vertrouwen en kan veel meer uitrichten. Ik geloof er heilig in dat dat het verschil maakte", aldus de Nederlandse oefenmeester. Wayne Rooney tekende kort na rust voor de eindstand met alweer zijn zeven doelpunt in evenveel duels. Rooney is nog maar vijf goals verwijderd van het Engelse doelpuntenrecord van Sir Bobby Charlton.

"Ik hoop dat Wayne het record verbreekt, want als hij scoort winnen we", aldus Van Gaal, die niet te hard van stapel wil lopen. "Dit kan het keerpunt zijn voor ons, maar je weet het nooit. Ik denk in ieder geval dat we 2016 goed zijn begonnen." Zondag gaat nummer vijf United op bezoek bij Chelsea, de nummer veertien van de Premier League.

Aantal leerplichtige thuiszitters gedaald

Het aantal leerplichtige kinderen dat voor korte of langere tijd niet naar school ging, is vorig schooljaar afgenomen van 10.680 naar 9.972. Van die leerlingen stond 40 procent wel op een school ingeschreven, maar werd deze langer dan vier weken niet bezocht. Dat percentage is in vergelijking met vorig jaar gelijk gebleven.

De nieuwe cijfers staan in een brief die staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs woensdag naar de Tweede Kamer stuurt. Ieder voorjaar wordt de Kamer geïnformeerd over schoolverzuim in het vorige schooljaar.

Uit de cijfers blijkt dat het aantal vrijstellingen van de leerplicht vorig jaar juist is toegenomen. Vanwege een verstandelijke of fysieke beperking hoefden 5.077 kinderen niet naar school. Een jaar eerder ging het om 4.444 leerlingen. Dekker laat onderzoek doen hoe deze stijging kan worden verklaard.

Thuiszitters Top
In augustus 2014 werd met passend onderwijs gestart. 'Een van de doelen van passend onderwijs is het aantal thuiszitters omlaag te brengen. Ik wil dat in 2020 geen kind langer dan drie maanden thuiszit zonder dat er een goede plek gevonden is op een school. Er zit wat dat betreft wel beweging in de cijfers, maar het gaat nog lang niet hard genoeg', laat Dekker weten.

Daarom heeft Dekker een paar maatregelen in het leven geroepen. Zo komen er meer mogelijkheden om een deel van het onderwijs buiten de school te volgen. Daarnaast organiseert Dekker samen met collega-staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) de landelijke Thuiszitters Top, waar gemeenten samenkomen en van elkaars aanpak kunnen leren.

Aantal leerplichtige thuiszitters gedaald
Aantal leerplichtige thuiszitters gedaald (Foto: ANP)

Georgia executeert bejaarde moordenaar

Een 72-jarige man is in de Amerikaanse staat Georgia geëxecuteerd voor een moord in 1979. Dat melden Amerikaanse media. Brandon Astor Jones was de oudste gevangene in de dodencel in de staat.

Het doodvonnis werd met een injectie voltrokken in de gevangenis in de stad Jackson, nadat dinsdag een laatste poging om dat te voorkomen door de rechter van tafel was geveegd. Jones beroofde in 1979 een manager van een supermarkt, Roger Tackett. Hij deed dat samen met een ander. Beiden werden kort na de moord gearresteerd en ter dood veroordeeld.

De handlanger werd in 1985 geëlektrocuteerd. Jones wist zijn executie decennialang met juridische procedures uit te stellen.

Georgia executeert bejaarde moordenaar
Georgia executeert bejaarde moordenaar (Foto: ANP)

Van Dam wil koeien eerder in de wei

Melkveehouders die hun koeien in de weide brengen voordat het eerste gras gemaaid wordt (circa 15 april), kunnen maximaal 750 euro subsidie krijgen. Dat schrijft staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) aan de Tweede Kamer.

Van Dam hoopt met de subsidie de komende jaren meer koeien in de wei te krijgen. Ook wil hij op deze manier meer ruimte bieden aan weidevogels in het broedseizoen. De bewindsman maakt voor de regeling bijna 4 miljoen euro EU-geld vrij.

Uit onderzoek bleek dat in 2014 vooral kleine boeren met minder dan veertig koeien hun dieren vrijwel altijd buiten laten grazen. Bij boeren met meer dan 160 koeien was dat de helft. Op grote boerderijen wordt met robots gemolken, waardoor het doorgaans nodig is dat de beesten in de stal zijn.

Van Dam heeft in totaal 30 miljoen euro EU-geld om de melkveehouders en varkensboeren te steunen. Beide sectoren hebben het moeilijk. Er wordt onder meer 5 miljoen gebruikt om varkenshouders te verhuizen die lokaal voor veel overlast zorgen. Eenzelfde bedrag wordt vrijgemaakt om varkensboeren meer marktgericht te laten produceren.

Van Dam wil koeien eerder in de wei
Van Dam wil koeien eerder in de wei (Foto: ANP)

CD: Hexvessel - When We Are Death

Afgelopen week verscheen When We Are Deathde derde langspeler van de Finse formatie HexvesselHoewel er in 2013 nog een EP verscheen, was het lang wachten op een volwaardige opvolger van No Holier Temple dat in 2012 werd uitgebracht. Die cd en het debuut Dawnbearer werden redelijk lovend ontvangen, met name in eigen land waar de band voor twee prijzen werd genomineerd. De psychedelische folk van de zeskoppige band is zeker een verrijking in de enorme stroom van death en black metal releases uit het hoge noorden.

Flat Alkmaar weer veilig na grote explosie

Een flat aan de Graalstraat in Alkmaar waar even na middernacht een grote explosie plaatsvond, is weer veilig. De bewoners van achttien woningen die als gevolg van de mogelijke gasexplosie werden ontruimd, kunnen weer terug naar huis. Dat meldde de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord. De ontploffing ging gepaard met een korte brand.

Door de explosie op de tweede verdieping werden de ruiten aan de voor- en achterzijde van verschillende woningen eruit geblazen. De bewoner van het appartement waar de explosie plaatsvond, liep brandwonden op. De man is door de politie meegenomen voor verhoor. Er vielen geen andere gewonden.

Eerder was er sprake van een mogelijke tweede ontploffing, maar dat gevaar is geweken. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

 
Explosie in appartement in Graalstraat

Een flatgebouw in de Graalstraat in Alkmaar is in de nacht van dinsdag op woensdag ontruimd na een explosie. De explosie vond plaats rond middernacht en de bewoner van het getroffen appartement heeft brandwonden opgelopen aan hoofd en handen. Toen de hulpdiensten arriveerden en werd besloten een zevental appartementen te ontruimen en leek er even een grimmige sfeer op straat te ontstaan. Er was geen brandgevaar en het was snel duidelijk dat het niet om een gasexplosie ging, wel werd een groot gebied rond de flat afgezet. De voor- en achtergevel van het appartement zijn zwaar beschadigd en één bewoner van de flat is aangehouden. De bewoners van de ontruimde appartementen zijn ondergebracht bij familie en vrienden. Om kwart voor vier werd het appartement vrijgegeven nadat duidelijk was geworden dat er geen explosieven aanwezig waren.

Geplaatst door Alkmaar Centraal op dinsdag 2 februari 2016

Flat Alkmaar weer veilig na grote explosie
Flat Alkmaar weer veilig na grote explosie (Foto: ANP)

'Verpleeghuizen laten ouderen te weinig doen'

Te veel ouderen hebben te weinig te doen in het verpleeghuis. Ze zitten binnen en kunnen niet naar buiten. Sommigen hebben geen eigen kamer met eigen spullen om zich even in terug te trekken. Dat zou "onmenselijk en vernederend" kunnen worden, zegt het College voor de Rechten van de Mens. "Gebrek aan personeel mag het naar buiten gaan van cliënten niet belemmeren", aldus het college.

De organisatie, de opvolger van de Commissie Gelijke Behandeling, heeft gekeken bij zes verpleeghuizen en presenteerde de uitkomsten woensdag. Het gaat over het algemeen "niet slecht" en er zijn geen vernederingen gevonden, maar wel "knelpunten", aldus het rapport.

Het gaat soms om kleine dingen. Een van de onderzochte verpleeghuizen besloot bijvoorbeeld dat de ouderen niet meer onder hun eigen dekbedhoes mochten slapen. In plaats daarvan kregen ze witte hoezen van de instelling. Dat maakte het wassen van de hoezen makkelijker. Maar voor de ouderen betekende het dat hun eigen kamer, in feite hun leefwereld, minder eigen werd. "Ik heb er echt over gehuild. Het is niet meer mijn huisje, mijn geriefelijke huisje", zei een bewoner tegen de onderzoekers. Ergens anders kreeg een oudere man geen hulp toen hij naar de wc moest, omdat hij toch iets droeg tegen incontinentie. Een andere bewoner moest zelfs in het openbaar naakt over de gang naar de douche lopen.

'Verpleeghuizen laten ouderen te weinig doen'
'Verpleeghuizen laten ouderen te weinig doen' (Foto: ANP)

Microsoft koopt SwiftKey voor 250 miljoen

Microsoft neemt de populaire virtuele toetsenbordmaker SwiftKey over voor zo'n 250 miljoen dollar (229 miljoen euro). Dat meldt Financial Times.

Insiders melden dat de deal woensdag zal worden gesloten. Voortaan is de app die geïnstalleerd staat op honderden miljoenen smartphones dan van Microsoft. De keyboards werden in 2010 geïntroduceerd maar wonnen vooral de afgelopen paar jaar enorm aan populariteit.

Experts vermoeden dat Microsoft vooral uit is op de kunstmatige intelligentie die verwerkt zit in de software. Microsoft zou de technieken die het Britse SwiftKey ontwikkelde goed kunnen gebruiken voor vele andere toepassingen.

Microsoft koopt SwiftKey voor 250 miljoen
Microsoft koopt SwiftKey voor 250 miljoen (Foto: BuzzT)

Resident Evil Zero HD Remaster

Vroeger, toen exclusiviteit voor één console ook nog echt exclusief was, wilde Capcom nog wel eens rare stappen zetten. Zo kon je Resident Evil 1 weer niet op een Nintendo console spelen en in ruil daarvoor was Resident Evil 0 dan niet speelbaar op een Sony console. Geen idee of de reden achter deze theorie klopt, maar Capcom heeft nooit de moeite genomen om de game naar een andere console van die generatie te porten. Wel naar de Wii, maar dat vond ik geen denderend succes dankzij de Wii controller. 5 jaar later probeert Capcom het nog een keer en pakt dit keer alle oude en nieuwe generatie consoles mee, behalve de Wii U. Over een dikke middelvinger gesproken…

 

Dode bij bomaanslag op vliegtuig in Somalië

Een explosief heeft een gat in de romp van een lijnvliegtuig van luchtvaartmaatschappij Daallo Airlines geslagen. De aanslag gebeurde in Somalië, waar de beruchte terreurgroep Al-Shabaab actief is. Er viel een dode, twee mensen raakten gewond.

De piloot van de 74 passagiers zei na zijn landing: "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Goddank is het goed afgelopen". Hij is ervan overtuigd dat de explosie door een bom werd veroorzaakt. Ook een luchtvaartspecialist spreekt van een explosief, schrijft ABC News.

Enkele minuten nadat het vliegtuig onderweg naar Djibouti  was opgestegen keerde het alweer terug door een luide knal. Nadat de rook was opgetrokken openbaarde zich het gapende gat. Ook een ambassadeur van de Verenigde Naties was aan boord.

Hoewel het nog niet bevestigd is, is het vrijwel zeker dat er een dode te betreuren is. Zowel passagiers als mensen op de grond melden dat er een persoon door het gat naar beneden is gevallen. Een politieagent van het naburige dorp Balad kan dat bevestigen.

FOK! Wat een weer: korrelhagel en onweer

De vlag kan uit! Het KNMI heeft vooralsnog GEEN code geel afgegeven. Wel trekken er buien over het land waarbij én korrelhagel kan vallen én die gepaard kunnen gaan met onweer. De temperatuur zakt richting de vijf graden en het is daarmee een stuk frisser dan de afgelopen dagen. De wind komt uit het westen en is vrij krachtig, aan de kust mogelijk zelfs hard. In de loop van de avond gaat de wind weer liggen. 

Zon op 08.17
Zon onder 17.31

Deze kreeg ik van Koelkastje op het forum. Aanzien jullie weten hoe dol ik ben op panorama's, alleen even klikken voor vergroting! prachtige panorama  (Foto: koelkastje)
prachtige panorama (Foto: koelkastje)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

  Wikiweetjes van vandaag
 1731 In Brussel werd het Koninklijk paleis volledig door brand verwoest. 
 1945 Berlijn werd door de geallieerden gebombardeerd. 3000 ton bommen kwamen op woonwijken terecht. 
 1959

'The day the music died' Bij een vliegtuigongeluk kwamen Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper om het leven. 

 1998 In Texas werd voor het eerst in 135 jaar de doodstraf toegepast op een vrouw. Karla Faye Tucker onderging dit lot omdat ze een dubbele moord had gepleegd. 


'The dat that the music died'

KNVB beker: Uitslag AZ - HHC Hardenberg

AZ heeft de halve finales van de KNVB beker bereikt ten koste van HHC uit Hardenberg. Het werd een minimale overwinning voor de Alkmaarders: 1-0. De ploeg bereikte zo voor de vierde keer in vijf jaar de halve finales van de KNVB beker.

De start van AZ was, tot groot genoegen van trainer John van den Brom, voortvarend tegen de tegenstander uit Hardenberg. Al na acht minuten spelen was het spits Vincent Janssen - wie anders - die het net wist te vinden. Op aangeven van Alireza Jahanbakhsh kopte Janssen erg fraai raak.

Via Jahanbakhsh en Ben Rienstra dachten de Alkmaarders vervolgens binnen een kort tijdsbestek verder uit te lopen, maar de twee kwamen niet tot scoren. Op slag van rust was Rienstra er wederom dicht bij, maar de middenvelder had het vizier net niet op scherp staan. HHC stelde er geen geweldig voetbal tegenover, maar bleef toch opvallend knap overeind tegen de Eredivisionist.

Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok dacht aanvaller Janssen dan eindelijk wél de 2-0 te maken. Eigenlijk deed hij alles goed; hij speelde een aantal HHC-verdedigers uit en probeerde het vervolgens fraai met een stift. De wind bleek echter spelbreker. De bal ging niet over de doellijn. Zes minuten later was ook Rienstra er (weer) dicht bij, maar hij kopte jammerlijk over.

De voorsprong van AZ kwam uiteindelijk niet meer in gevaar, hoewel Thomas Bakker er vlak voor tijd nog heel erg dicht bij was. Het HHC-publiek, dat in groten getale was meegereisd van Hardenberg naar Alkmaar, beleefde ondanks de nederlaag toch een feestelijke avond. Het gebeurt immers niet vaak dat een club met een dergelijke statuur zo ver reikt in het vaderlandse bekertoernooi.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.