Republikein #16 in de race: John Kasich

Wie wordt eind 2016 tot president van de Verenigde Staten verkozen? De lijst van kandidaten wordt alsmaar langer. Dinsdag maakte John Kasich, de gouverneur van Ohio, bekend dat hij namens de Republiekeinse Partij kandidaat is. Hij is al de zestiende Republikein die zich kandideert, meldt de NOS.

De 63-jarige Kasich maakte zijn kandidatuur bekend op een bijeenkomst op de Ohio State University. Ook meldde hij het nieuws op Twitter. Over zijn kandidatuur werd al maanden gespeculeerd. Kasich wordt gezien als een redelijke man die overweg kan met de vijand, de Democraten.

Prominente Republikeinse partijtijgers als Newt Gingrich denken dat hij een goede kans maakt als hij eenmaal op stoom is. Kasich komt bovendien uit een belangrijke swingstate, die zowel naar zijn partij als naar de Democraten kan gaan. Op dit moment bungelt Kasich in de peilingen nog ergens onderaan, ver onder de nummers 1,2 en 3: Donald Trump, Scott Walker en Jeb Bush.

Bij de Democraten hebben zich tot dusver vijf kandidaten gemeld. Voor beide partijen geldt dat er nog meer kandidaten bij kunnen komen.