Cruella-film vindt schrijfster

Dat Disney de laatste jaren een strategie heeft uitgezet kan niemand ontgaan zijn. Die bevat vooral heel veel live-action hervertellingen van beroemde personages als Alice in Wonderland, Sleeping Beauty en onlangs nog Cinderella

Het blijkt dat de studio, na ondermeer bekendgemaakt te hebben er een te gaan maken van Beauty and the Beast (2017), Jungle Book (2016) en een vervolg op het populaire Alice in Wonderland (2017), nog een sprookje de behandeling laat ondergaan en dat is 101 Dalmatiërs. Alleen zullen de hondjes misschien iets minder prominent aanwezig zijn, de film zal namelijk gericht zijn op de slechterik van het verhaal; de iconische Cruella De Vil. En voor die film heeft de studio nu een schrijfster aangetrokken.

De eer gaat naar Kelly Marcel, die al eerder het script pende voor Disney's Saving Mr. Banks, en onlangs nog voor de hitfilm Fifty Shades of Grey. Ze zal samen met Steve Zissis werken aan een verhaal voor de film. Veel meer is er, verhaalsgewijs, nog niet bekend over het project. Wel is bekend dat er tot 2020 nog vier titelloze films bij de studio op het schema staan en dat er dus in het ergste geval nog vijf jaar gewacht moet worden tot er naar de bioscopen toe gegaan kan worden.

Er is nog geen informatie over een actrice die de iconische rol zal gaan spelen. De rol is wel al eerder live-action gespeeld door Glenn Close, in het debacle 102 Dalmatiërs.

Het iconische personage Cruella de Vil in vol ornaat (Foto: Disney)Het iconische personage Cruella de Vil in vol ornaat (Foto: Disney)