Angstige mensen bedreigen wethouders Enschede om azc

Drie wethouders in Enschede zijn meermalen bedreigd door tegenstanders van het daar geplande asielzoekerscentrum (azc). Dat zei een woordvoerder van de gemeente woensdag na een bericht hierover in Tubantia.

Het gaat om wethouders die betrokken zijn bij de aanbouw van het azc, waarvoor de gemeenteraad vorige maand toestemming gaf. Het is de bedoeling dat het centrum voor zeshonderd vluchtelingen volgend jaar mei klaar is. Het zou er tien jaar blijven staan, aldus de zegsman.

Volgens hem moet vooral wethouder Jurgen van Houdt, die nauw betrokken is bij het asielbeleid, het ontgelden op sociale media en op voorlichtingsbijeenkomsten. De woordvoerder wilde niets zeggen over de aard van de bedreigingen. Ook kon hij niets zeggen over eventuele beveiligingsmaatregelen.

Enschede heeft ongeveer 158.000 inwoners. Het asielzoekerscentrum betekent een stijging van ongeveer 0,38% van het aantal inwoners van deze stad. Desalniettemin is dit kleine percentage klaarblijkelijk genoeg om bepaalde mensen gefrustreerd te krijgen.

Wethouders Enschede bedreigd om komst azc
Wethouders Enschede bedreigd om komst azc (Foto: ANP)