Duitsland bestrijdt asielzoekers-aantal Bild

De Duitse regering bestrijdt berichtgeving in de krant Bild over de verwachting dat er 1,5 miljoen asielzoekers naar Duitsland komen dit jaar. De krant zegt zich te baseren op vertrouwelijke stukken, maar de regering zegt daar niks van af te weten, zo meldt De Telegraaf.

Een woordvoerder van de regering zegt dat er geen sprake is van een nieuwe, gewijzigde voorspelling. Duitsland verwacht nog steeds tussen de 800 duizend en 1 miljoen vluchtelingen. Een groot deel van de vluchtelingen uit het Midden-Oosten reist naar Duitsland, de grootste en rijkste economie van Europa.

In het rapport waar Bild over bericht zou een overheidsfunctionaris zijn zorgen uitspreken over de enorme toestroom die het land nog te wachten staat. Ook zouden de autoriteiten bezorgd zijn dat vluchtelingen op den duur hun familieleden naar Duitsland zullen halen. Minister Caffier van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern bevestigde de hogere toestroom afgelopen weekend in een interview. Hij verwacht dat er dit jaar zo'n 1,2 tot 1,5 miljoen vluchtelingen naar Duitsland komen.

De Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble zei zondag dat Europa het aantal mensen dat naar het continent komt moet beperken. 'Europa moet bereid zijn om mensen op te nemen, maar we kunnen niet doen wat onmogelijk is.' Schäuble zei dat Europa er snel werk van maakt om de enorme vluchtelingenstroom het hoofd te bieden. De Europese Unie en Turkije hebben afspraken gemaakt over hoe het aantal vluchtelingen dat naar Europa wil, kan worden verminderd.