Uitslag Moto2 Grand Prix van Groot-Brittannië

Johann Zarco heeft op het circuit van Silverstone de Grand Prix van Groot-Brittannië in de Moto2 gewonnen. De Franse kampioenschapsleider boekte zijn vijfde overwinning van het seizoen op het regenachtige Engelse circuit en was nagenoeg onaantastbaar.

De beste start was voor Esteve Rabat, die vanaf de vierde plek vertrok. Sam Lowes vertrok voor eigen publiek van poleposition, maar hij kende op de glibberige baan een dramatische eerste ronde en viel terug naar de negende plek. Rabat sloeg gelijk al een flink gat naar een groepje met Zarco, Jonas Folger en Alex Rins, terwijl ook Alex Marquez de aansluiting maakte vanaf startplek negen. 

Na drie ronden was Rabat bijgehaald door zijn achtervolgers, die ook het vertrouwen op de natte baan toe voelden nemen. Vooral Rins kwam lekker op gang en hij nam dan ook de leiding over en sloeg een gaatje naar de rest. Dat duurde niet al te lang, met name als gevolg van een steeds beter rijdende Zarco. De Fransman dichtte het gat naar Rins, ging ver voorbij en sloeg op zijn beurt een gat naar de rest.

Zarco werd vervolgens niet meer teruggezien tot aan de finish, terwijl Rins naar de tweede plek reed. Dat Rabat als derde over de streep kwam mag gerust een wonder heten, want de Spanjaard reed rondenlang op een totaal versleten achterband. Toch slaagden Marquez en Folger er niet meer in om hem te passeren. Lowes kwam als zesde over de meet, Anthony West was zoals altijd erg sterk op een natte baan en zetten zijn 22e startplek om in een zevende plaats aan de finish.