Ook Valencia verslaat PSV, FC Twente hard onderuit

PSV heeft zaterdag in de laatste oefenwedstrijd tegen Valencia geen grote indruk kunnen maken. De landskampioen verloor in Spanje met 1-0. Daarmee kwam de ploeg van trainer Phillip Cocu er gezien het spelbeeld nog genadig af. De Brabantse formatie verloor vorige week in de oefenperiode ook al met 3-1 van AS Monaco.

PSV, met Luuk de Jong opnieuw als aanvoerder, kwam al in de tweede minuut op achterstand door een treffer van Paco Alcacer. De ploeg van Cocu maakte voor de rust in defensief opzicht een kwetsbare indruk. Foutjes bij Jorrit Hendrix en Nicolas Isimat-Mirin bleven echter onbestraft.

Na de pauze bleef Valencia de betere ploeg. Dankzij doelman Remko Pasveer, die na de rust Jeroen Zoet verving, bleef PSV een grotere achterstand bespaard. Een kwartier voor tijd mocht Zakaria Bakkali (ex-PSV) bij Valencia het veld in. Ook hij stuitte op Pasveer. PSV kon aanvallend weinig uitrichten. Daardoor bleef het bij 1-0.

FC Twente heeft zaterdag in Oldenzaal een zware nederlaag geïncasseerd in de oefenwedstrijd tegen Genclerbirligi. De Turkse ploeg sloeg met 5-0 toe. De blamerende eindstand was al bij de rust bereikt. Bij FC Twente werd nieuwkomer Bruno Uvini al na ruim een halfuur gewisseld.

Trainer Alfred Schreuder baalde van de dikke nederlaag. "We hadden de gehele wedstrijd moeite met de tegenstander die fysiek verder is dan wij op dit moment zijn. Na de 0-2 hebben we het te veel laten lopen, daar ben ik ontevreden over. Daarna zijn we niet meer in de wedstrijd gekomen, ook in de tweede helft niet. Dat moet beter, maar we moeten niet vergeten dat onze tegenstander een uitstekende ploeg heeft", liet hij weten op de website van de Tukkers.

Excelsior ging met 1-0 onderuit tegen FC Den Bosch. PEC Zwolle verloor met 1-3 van het Spaanse Levante.

Ook Valencia verslaat PSV
Ook Valencia verslaat PSV (Foto: ANP)