Wawrinka verliest thriller van Gasquet, Djokovic dendert door

De Fransman Richard Gasquet heeft woensdag als vierde en laatste tennisser de halve finales van Wimbledon bereikt. De Fransman versloeg na een meeslepend gevecht over vijf sets de sterker geachte Zwitser Stan Wawrinka: 6-4, 4-6, 3-6, 6-4 en 11-9. De als 21e geplaatste Gasquet treft nu titelverdediger Novak Djokovic.

De partij stond vooraf te boek als de 'Battle of the Backhands'. Zowel Wawrinka, dit jaar winnaar van Roland Garros, als Gasquet beschikt over een keiharde en messcherpe backhand. Die slag domineerde ook de partij, die zeer lang in evenwicht bleef. In de vijfde set viel de beslissing pas in de twintigste game. De spelers hadden toen drieënhalf uur op de baan gestaan.

Titelverdediger Novak Djokovic heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van Wimbledon. De aanvoerder van de wereldranglijst was woensdag in drie sets klaar met de Kroaat Marin Cilic: 6-4, 6-4 en 6-4. In iedere set volstondéén geslaagde break van de Servische tennisser op de servicegame van zijn tegenstander.

De kwartfinale tegen de laatste winnaar van de US Open ging Djokovic heel wat makkelijker af dan zijn partij in de vierde ronde tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson. Toen moest de Serviër een achterstand van twee sets goedmaken. Cilic, als negende geplaatst op het grand slam van Londen, verweerde zich redelijk, maar maakte op cruciale momenten foutjes. "Het was solide. Ik sloeg veel terug. Van de topspelers wordt verwacht dat ze wel even de halve finales bereiken, maar ik neem het niet zo makkelijk op", zei Djokovic na zijn partij.

Djokovic staat voor de zevende keer in de halve finales van Wimbledon. Hij won De Grand Slam op het gras van Wimbledon twee keer.