Tevredenheid én twijfels bij Reijners

Hoewel de tegenstand bedroevend slecht was, hield bondscoach Roger Reijners woensdag toch een tevreden gevoel over aan de royale zege van de Nederlandse voetbalsters op Estland (7-0). "Als je kijkt waar Estland staat op de wereldranglijst, is dit een heel regelmatige overwinning. Het was een nuttige wedstrijd", zei de bondscoach op Het Kasteel. "We hebben afgetrapt en zitten weer in het ritme. Bovendien maakten we een paar prima doelpunten."

Enkele dagen voor vertrek naar Canada, waar de 'Leeuwinnen' debuteren op het WK, kent de bondscoach ook twijfels. De beoogde linksback Claudia van den Heiligenberg kampt met een knieblessure en onzeker is of zij op tijd fit is. "We weten dat het een moeilijk verhaal gaat worden. Maar Claudia is voor ons een heel belangrijke speelster, die de hele linkerkant kan bestrijken. We gaan met elkaar de afweging maken wat we met haar doen."

Reijners mist met Siri Worm, die een zware knieblessure heeft, al een andere linksback. Als ook Van den Heiligenberg afhaakt, moet de bondscoach zijn plannen opnieuw wijzigen.