Blatter scoort in Midden-Amerika en Caraïben

De voetbalbond van Trinidad en Tobago prees Sepp Blatter als 'de vader van het voetbal' en de voorzitter van de voetbalbond van de Dominicaanse Republiek noemde de Zwitser zelfs in één adem met Jezus Christus, Winston Churchill en Nelson Mandela. De 79-jarige preses van de wereldvoetbalbond FIFA kreeg donderdag veel steun op het congres van Concacaf, de voetbalbond voor Noord-Amerika, Midden-Amerika en de Caraïben.

In de aanloop naar de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA op 29 mei in Zürich schaarden de bonden van Jamaica, Haïti, Turks- en Caicoseilanden, Cuba, Panama, St. Vincent en de Grenadines en Puerto Rico zich achter Blatter. Jeffrey Webb, voorzitter van de Concacaf, was duidelijk met zijn conclusie. "Ik denk dat Blatter een signaal heeft gekregen dat hij wordt gesteund", stelde hij.

Blatter was onlangs ook al in trek tijdens een congres van de CAF, de Afrikaanse voetbalbond. Hij geniet eveneens populariteit in Azië en Oceanië. De Zwitser paaide de leden van Concacaf donderdag op het congres met een mogelijk extra ticket voor het WK. "Ik geloof dat jullie vier deelnemers moeten krijgen", zei hij. Bij het laatste WK kreeg de bond drie rechtstreekse tickets en kwalificeerde Mexico zich via de kwalificaties.

Michael van Praag was net als Luis Figo en prins Ali Bin Al Hussein ook aanwezig op het congres in de Bahama's. De geboren Amsterdammer kreeg net als de andere twee uitdagers van Blatter geen spreektijd maar praatte wel uitvoerig met leden van het uitvoerend comité van Concacaf. Van Praag lichtte zijn plannen toe en beantwoordde vragen van de belangrijke bestuurders van de bond.

Baltter maakt zich populair in de Caraïben (PRO SHOTS/Action Images)
Baltter maakt zich populair in de Caraïben (PRO SHOTS/Action Images)