Blunder Green brengt Chelsea winst

Chelsea heeft zondagmiddag met veel pijn en moeite de derby gewonnen van Queens Park Reangers. Op bezoek bij QPR, won het elftal van José Mourinho met 0-1.

De beginfase van de wedstrijd werd gekenmerkt door fouten aan beide kanten. Vooral The Blues vielen op met voorzichtig spel, wat onbedoeld zorgde voor de onzorgvuldigheid. Met lange ballen werd geprobeerd om het hoofd van reus Matic te vinden, om zo de strijd op het overvolle middenveld te winnen.

Voorin verloor Drogba bijna alle kopduels van een uitblinkende Caulker, die de Ivoriaan niet in de wedstrijd liet komen. Daardoor had QPR-doelman Green feitelijk niks te doen. Aan de andere kant moest Courtois twee keer ingrijpen bij pogingen van Austin.

Gedurende de tweede helft was de thuisclub ook niet de mindere van de aanstaande landskampioen. Het leek dan ook lange tijd af te stevenen op een puntje en hoopte stiekem zelfs op meer. Barton was aan de kant van Queens Park Rangers de uitblinker, maar kon zijn ploeg niet een voorsprong bieden.

Nadat keeper Green slecht had uitgetrapt namens QPR, was het Spanjaard Fàbregas die daar dankbaar gebruik van maakte. Alleen voor de blunderende sluitpost, bleef de middenvelder koelbloedig: 0-1. Het bleek de enige treffer in een zeer matig optreden van de Londense grootmacht.