Windows 10 is gratis voor pc en telefoon

De vice-president van Microsoft Terry Myerson heeft verklaard dat iedereen die dat wil een gratis update krijgt naar Windows 10. Ook degenen met een illegale versie van Windows. Dus heb je een piratenversie draaien van Windows 7, dan kun je deze zomer nog legaal overstappen. Dit jaar komt er ook een Windows 10-rom uit. Hiermee kunnen Android-gebruikers gratis overstappen op Windows 10.

Myerson

Deze acties zijn waarschijnlijk bedoeld om de Chinezen te paaien. In China draait 75% van alle Windows-gebruikers een illegale versie van het besturingssysteem. Microsoft werkt samen met Lenovo, Tencent en Qihoo 360 Technology om zoveel mogelijk Chinese consumenten te bereiken. Met deze deal bereiken ze ook meteen de 829 miljoen gebruikers van (Tencent) QQ games.
Voor de testversie van de mobiele Windows-versie op de Chinese markt slaat Microsoft de handen ineen met Xiaomi, Chinese Mobile en wederom Lenovo.

QQ Games

Wanneer de Windows-rom in Nederland verkrijgbaar is,  wordt hopelijk snel duidelijk. De release van het besturingssysteem Windows 10 staat gepland voor deze zomer.

Microsoft

Update 13:40
Er zijn boze tongen die beweren dat alleen illegale kopieën in China een legale versie van Windows 10 krijgen. Het aanbod geldt niet voor het Westen, zo zeggen zij. We houden jullie op de hoogte.

Update 20:54
Microsoft heeft laten weten dat iedereen gratis zijn Windows kan upgraden naar Windows 10. Een woordvoerder van Microsoft liet weten, dat zij geloven dat klanten mettertijd de meerwaarde van een legitieme versie van Windows zullen zien en dat (zij) het hen makkelijk willen maken om over te stappen op een legale versie.