Immobile schiet Dortmund naar kwartfinale DFB Pokal, Reus valt uit

Bij Borussia Dortmund heeft niemand het over de bekerzege op Dynamo Dresden (3), dat werd geveld door Ciro Immobile: 0-2. Het uitvallen van Marco Reus is het gesprek van de dag.

In de rust werd er maar over één ding gesproken in de kleedkamer van Die Borussen: de blessure van Marco Reus. De Duitse aanvaller strompelde na twintig minuten spelen van het veld af, nadat hij van Dresden-speler Dennis Erdmann een tik had gekregen op zijn enkel.

Omdat Reus in het recente verleden al vaker tegen een enkelblessure is aangelopen, zit de schrik er flink in bij trainer Jürgen Klopp en zijn formatie. Hoewel Dortmund in de eerste helft constant in het bezit was van de bal, bleef een doelpunt uit voor de pauze. Na de rust was het een ander verhaal.

Een paar minuten na de hervatting brak Ciro Immobile, die in de eerste helft net als Reus ook een grove overtreding te verwerken had gekregen, de ban. De Italiaan nam eigenhandig zijn revanche. Door een verdedigende slordigheid bij Dresden kwam de bal bij Immobile terecht, die snoeihard raak schoot, 0-1.

Vlak na de openingstreffer liet Dortmund de thuisploeg bijna langszij komen. Mats Hummels gaf de bal knullig weg, waardoor de spits van Dresden oog-in-oog stond met Dortmund-doelman Mitchell Langerak. De Australische keeper verkleinde zijn doel echter keurig en voorkwam erger.

In de laatste minuut van de reguliere speeltijd maakte Immobile ook zijn tweede van de avond en gooide het duel helemaal op slot. De spits werkte een voorzet van Jakub Blaszczykowski tegen de touwen: 0-2. Door de zege is Dortmund door naar de kwartfinale van de DFB Pokal.

Met veel pijn en moeite heeft Bayer Leverkusen zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales van het bekertoernooi. De formatie rekende voor eigen publiek pas in de verlenging af met 1. FC Kaiserslautern (2-0), dat de laatste jaren actief is op het tweede niveau in Duitsland.

Hakan Calhanoglu tekende na 102 minuten voor een bevrijdende treffer. De middenvelder maakte vorige week ook al het verschil voor zijn ploeg tijdens het eerste duel van de achtste finale van de Champions League met Atlético Madrid (1-0). Stefan Kießling verwijderde in de 113e minuut het laatste beetje spanning uit het bekerduel.

1899 Hoffenheim bereikte vrij eenvoudig voor de zevende keer in de clubgeschiedenis de kwartfinales. Eugen Polanski en Kevin Volland beslisten binnen 55 minuten het uitduel met VfR Aalen, net als 1. FC Kaiserslautern uitkomend in de tweede Bundesliga.