Tweede Arrow-spinoff in ontwikkeling

De DC Comics tv-series Arrow en The Flash krijgen er wellicht een zusje of broertje bij. De producers van de series, die dit seizoen startten met spinoff The Flash na twee seizoenen Arrow, zijn bezig een nieuw project te ontwikkelen met personages uit beide series. Deze personages zouden samen een team van superhelden moeten vormen.

De nieuwe, nog titelloze, tv-serie zou castleden Brandon Routh en Caity Lotz uit Arrow, en Victor Garber en Wentworth Miller uit The Flash meenemen. Daarnaast zouden "drie grote DC Comics personages die nog nooit in een tv-serie te zien zijn geweest" onderdeel worden van de serie. Mogelijk gaat deze serie bij groen licht direct in productie, zonder eerst een pilot te maken. Producers voor dit project zijn Greg Berlanti, Andrew Kreisberg, Marc Guggenheim en Sarah Schechter, allen betrokken bij één of beide van de reeds bestaande series.

De castingkeuze is opvallend voor kijkers van Arrow en The Flash, waarbij gewaarschuwd moet worden voor lezers die nog niet bij zijn met het volgen van Arrow, omdat dit bericht enigszins kan spoilen. In het begin van het derde seizoen van Arrow werd Caity Lotz' personage Sara Lance vermoord. Dit leidt tot vragen over welke rol ze zou gaan spelen in de nieuwe serie; dat zou een ander personage kunnen zijn, maar aangezien dit een comics-wereld is, is er veel mogelijk. Zo heeft Arrow al min of meer het bestaan van een Lazarus Pit bevestigd. In de comics is dit een middel waarmee overleden personages weer tot leven kunnen worden gewekt.

Ook de casting van Victor Garber is opvallend; hij speelt een rol in The Flash die sterk is verbonden met acteur Robbie Amell: samen vormen zij het personage Firestorm, maar van Amell is nog niet gemeld dat hij ook plaatsneemt in de cast van dit nieuwe project. Daarnaast is het opmerkelijk dat voor dit superhelden-team wordt gekozen voor Prison Break-ster Wentworth Miller: zijn personage in The Flash, Captain Cold, is een schurk, al is deze op dit moment in de comics gelieerd met de Justice League. De keuze voor Brandon Routh, die ooit Superman speelde maar in Arrow momenteel de rol van The Atom speelt, is minder opmerkelijk: zijn personage ontwikkelt zich in Arrow geheel zelfstandig tot een superheld en zou eenvoudig kunnen uitgroeien tot iemand met een eigen verhaal. De connectie tussen Arrow en Flash wordt met zijn personage ook al gelegd door Routh binnenkort in The Flash te laten verschijnen.

Speculaties over een derde tv-serie in hetzelfde universum als Arrow en The Flash zijn al weken het onderwerp van geruchten. Producer Greg Berlanti, naast bij de genoemde series ook betrokken bij de ontwikkeling van Supergirl, meldde in januari al bezig te zijn met "een heel algemeen idee waar we nog niet zo ver mee zijn."

Scène uit The Flash/Arrow crossover
Scène uit The Flash/Arrow crossover