Supergirl zoekt Superman

De tv-serie Supergirl, die onlangs een go kreeg van de Amerikaanse tv-zender CBS en waarvan de hoofdrol inmiddels gecast is, is druk bezig met de eerste fases van productie en het casten van rollen. Deze week werd bekend dat die andere grote rol in Supergirls directe omgeving blijkbaar ook een plek krijg in de serie: er wordt gezocht naar een Superman.

In een castingoproep voor de rol wordt iemand gezocht die 1 meter 80 of langer is en goedgebouwd, voor een body double voor "een DC Comics superheld". Geïnteresseerden moeten op de casting reageren met het onderwerp 'Superman'. Dit bevestigt de aanwezigheid van Kal-El/Clark Kent in de serie, hoewel er wordt gesproken over een body double en het dus niet zeker is dat het een volledige rol is. Mogelijk blijft deze Superman dus meer in de achtergrond.

Hiermee nestelt de serie zich, kijkend ook naar ander recent castingnieuws, stevig in de Superman-wereld. Zo werd onlangs de rol van Jimmy Olsen gecast. De Daily Planet-fotograaf zal worden gespeeld door Mehcad Brooks, waarmee de serie een zwarte acteur heeft gecast in een doorgaans blanke rol. Ook is Cat Grant, in Superman-verhalen een collega van Clark Kent, gecast. Zij zal worden gespeeld door Calista Flockheart, wellicht het beste bekend van haar rol als Ally McBeal.

Intussen heeft Melissa Benoist, die het titelpersonage speelt, een aantal woorden met de pers gewisseld tijdens een awardshow. Voor haar is vooral het niet-heldenaspect van de rol interessant: "Wat zo mooi aan haar is, is dat je je zo goed met haar kunt identificeren. Wat ik het meest interessant vind is een verhaal vertellen over iemand die haar kracht en potentie leert ontdekken, en dat is iets waar iedereen enthousiast voor kan worden en in hun eigen leven zal willen."

Voordat ze werd gecast als Kara Zor-El speelde Benoist in de musicalserie Glee en was ze onder andere te zien in het Oscarwinnende Whiplash tegenover Miles Teller. "Als je de vijfjarige versie van mij had verteld dat dit me allemaal zou gebeuren, had ik je niet geloofd," vertelt Benoist. "Want het is echt geweldig. Ik ben zo blij dat ik dit werk kan doen en bezig kan zijn met wat ik al wilde sinds ik vier was. Ik ben er een beetje door overweldigd, om eerlijk te zijn."

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Supergirl wordt uitgezonden.