Nieuwe Black Canary voor Arrow

De tv-serie Arrow krijgt alsnog zijn Black Canary. Het personage, dat in de comics altijd een hechte band met Green Arrow heeft gehad, krijgt in de eerste helft van dit seizoen haar debuut, nadat de positie vrijkwam door het overlijden van Sara Lance. Voor wie liever geen spoilers voor de komende Arrrow-afleveringen wil is doorlezen onverstandig.

De Black Canary heet in de comics eigenlijk Dinah Laurel Lance. Toen Arrow in 2012 startte en een gelijknamig personage, gespeeld door Katie Cassidy, introduceerde, was de verwachting groot dat zij zich zou ontwikkelen tot de superheld. Maar het tweede seizoen van de serie introduceerde haar zus, die de titel Canary droeg en uiterlijk leek op de in de comics getoonde vechtersbazin. Afwijken van de comics is niet ongewoon; het houdt de verhalen fris en minder voorspelbaar, maar het lijkt erop dat de makers van Arrow een langer plan in gedachten hadden.

Startend in het begin van dit seizoen, toen de originele Canary aan haar einde kwam, heeft de serie langzaam getoond hoe Cassidy's personage worstelt met de dood van haar zus. Ze neemt vechtlessen van de DC-held Wildcat en ervaren kijkers konden hier al uit opmaken dat er misschien nog een Canary zou opstaan. In Left Behind, aflevering 10 van het huidige, derde seizoen wordt Cassidy officieel gecredit als Black Canary en The CW heeft ook officiële foto's vrijgegeven van de actrice in een Black Canary-outfit. Het is niet zeker of die aflevering ook haar debuut wordt, maar team Arrow krijgt dus officieel uitbreiding.

Arrow: Katie Cassidy als Black Canary
Katie Cassidy als Black Canary

Het derde seizoen van de DC-televisieserie trekt de komende tijd een flinke bak DC-personages open. Naast Black Canary en Wildcat (die nog als Ted Grant wordt aangeduid) was de shurk Ra's al Guhl al te zien, gespeeld door Matt Nable. Het personage, dat voor het laatst te zien was in de Dark Knight-filmtrilogie, zal de 'big bad' van het seizoen zijn. Verderop in het seizoen zal onder andere het personage Katana verschijnen en aan het begin van het seizoen werd Brandon Routh als Ray Palmer geïntroduceerd. Palmer staat in de comics bekend als The Atom. 

Arrow wordt in Nederland uitgezonden door Veronica. Het is nog niet duidelijk wanneer het derde seizoen daar start.