Murray zonder setverlies verder in Rotterdam

Andy Murray voldoet voorlopig aan de verwachtingen op het tennistoernooi van Rotterdam. De Schotse nummer één van de plaatsingslijst bereikte donderdag de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament door Vasek Pospisil in twee sets te verslaan: 6-3 en 7-5. Murray had bijna een uur en drie kwartier nodig om de 24-jarige Canadees op de knieën te krijgen.

Murray had in de eerste ronde de Franse qualifier Nicolas Mahut verslagen (6-3 en 6-2). In de kwartfinale staat de nummer vier van de wereld opnieuw tegenover een Fransman, Gilles Simon. Die versloeg landgenoot Jérémy Chardy met 6-4 en 6-3.

Jean-Julien Rojer heeft donderdag met zijn Roemeense partner Horia Tecau de halve finales bereikt van het dubbeltoernooi. Het als derde geplaatste koppel was in de kwartfinale te sterk voor de Serviër Nenad Zimonjic en Aisam-Ul-Haq Qureshi, de Pakistaan met wie Rojer in het verleden dubbelde: 7-6 (3) en 7-6 (3).

Mogelijk staat de Antilliaanse dubbelspecialist uit het Nederlandse Daviscupteam in de halve finale tegenover Robin Haase. Die moet dan samen met de Duitser André Begemann wel eerst afrekenen met het als tweede geplaatste Spaanse koppel Marcel Granollers/Marc López.