Van der Hart: "Dit is het ergste wat er is"

Mickey van der Hart was de schlemiel na de 1-2 nederlaag van Go Ahead Eagles tegen Ajax. Uitgerekend tegen zijn oude club kostte zijn blunder Go Ahead een punt.

Ajax had voor rust de leiding genomen in Deventer, na een doelpunt van Anwar El Ghazi. Na de pauze was Go Ahead Eagles echter een stuk sterker en kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door een mooie knal van Sjoerd Overgoor. In de 88e minuut kwam Ajax weer op voorsprong, nadat Mickey van der Hart onder een terugspeelbal van Wesley Verhoek trapte, waardoor deze in het eigen doel belandde.

"Dit is een nachtmerrie voor een keeper. Ik denk niet dat het erger kan. Dit is het ergste wat er is", zegt een verbouwereerde Van der Hart na afloop tegen FOX Sports. "Wesley verovert de bal en speelt 'm terug. Vlak voor mij pakt 'ie een polletje waardoor ik onder de bal door trap. Dit is ontzettend ongelukkig, maar volgens mij doe je er weinig aan."

De doelman krijgt tijdens het interview de beelden van zijn ongelukkige moment te zien. "Ja, hier zie je dat de bal opspringt door een polletje. Ik heb de bal helemaal niet geraakt", is de reactie van Van der Hart na het zien van het beeldmateriaal.

Na het duel heeft de Ajax-huurling opbeurende woorden gekregen van zijn ploeggenoten. "Iedereen komt wel naar me toe om te zeggen dat ik er niet zoveel aan kon doen. Dat doet me wel goed, maar ik zal het even bij mezelf moeten zoeken. Ik moet het even verwerken, maar dat komt wel goed."

Van der Hart na het Polletje (PRO SHOTS/Peter Lous)
Van der Hart na het Polletje (PRO SHOTS/Peter Lous)