Gameplay van Resident Evil: Revelations 2

Er is een gameplayvideo verschenen van Resident Evil: Revelations 2, een horrorgame die in episodes uit gaat komen. We zien vooral puzzels en actie in een gevangenis.

Moira Burton is de dochter van Barry Burton - een van de personages uit de originele Resident Evil - en gaat een ondersteunende rol vertolken. Claire Redfield is de hoofdrolspeelster en is net als haar broer meer actie-georiënteerd. Resident Evil: Revelations 2 speelt zich grotendeels af in een gevangenis op een afgelegen eiland. Moria heeft een angst voor wapens en zal Claire vooral bijstaan met waarschuwingen, een zaklamp en natuurlijk puzzels waarbij zij zonder wapens richting een knop moet hollen om Claire verder te helpen.

De focus van deze game ligt net als zijn voorganger meer op 'survival horror'. Verder is de campaign volledig co-op te spelen en speelt het verhaal zich af tussen de gebeurtenissen van Resident Evil 5 en Resident Evil 6. Ook zijn er nieuwe vijanden, genaamd 'The Afflicted'. Deze 'Afflicted' moeten een andere ervaring bieden dan de traditionele zombies.

Resident Evil: Revelations 2 komt begin 2015 uit voor PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation 4, Xbox One en pc. Elke week komt een deel van het verhaal vrij als download. Een deel gaat zo'n 6 euro kosten of je koopt meteen alles en betaalt 25 euro. Uiteindelijk brengt Capcom ook een volledige game uit op disc als het verhaal klaar is.