Volkswagen blijft hopen op recordjaar

Volkswagen koestert nog altijd de hoop dit jaar voor het eerst boven de grens van tien miljoen afgeleverde auto's uit te komen. De Duitse autobouwer heeft in de eerste drie kwartalen van dit jaar wereldwijd 7,4 miljoen voertuigen afgeleverd. Dat zijn er 5,3 procent meer dan in de eerste negen maanden van vorig jaar, meldt Volkswagen vrijdag.

Bestuurder Christian Klingler is zeer tevreden met de cijfers, vooral omdat de mondiale automarkt met tegenwind te maken heeft. Als Volkswagen al dit jaar meer dan tien miljoen auto's aflevert, is dat vier jaar eerder dan gepland.

De merken Audi en Porsche, die onder Volkswagen Groep vallen, werden respectievelijk 10 en 13,3 procent vaker afgeleverd. Bij Seat was een stijging zichtbaar van 10,5 procent, het Tsjechische Skoda leverde dertien procent meer voertuigen af. Het merk Volkswagen zelf ging er drie procent op vooruit.

Ondanks de stijging leverde de fabrikant met nog geen tweehonderdduizend auto's dertien procent minder voertuigen af in Rusland. Daartegenover staat een stijging van ruim vijftien procent in China, waar Volkswagen 2,72 miljoen auto's van de hand deed.