'VW geïnteresseerd in overname Fiat'

Volkswagen heeft interesse in een gehele of gedeeltelijke overname van zijn branchegenoot Fiat. Dat stellen bronnen rond het bedrijf donderdag in het Duitse tijdschrift Manager Magazine. VW zou in ieder geval Fiat-dochter Chrysler willen overnemen, om ook in de Verenigde Staten voet aan de grond te krijgen.

Topman Ferdinand Piëch van Volkswagen zou al meerdere keren zijn afgereisd naar Turijn om te spreken met de familie Agnelli, grootaandeelhouder in de Italiaanse autobouwer. Mogelijk neemt VW dan ook de andere automerken over, zoals Fiat, Maserati en Alfa Romeo. De Agnelli's zouden zich dan volledig kunnen richten op dochtermerk Ferrari.

Een mogelijke overname is voorlopig nog ver weg, omdat de bedrijven het nog eens moeten worden over een koopprijs en de toekomststrategieën, schrijft het Duitse tijdschrift. VW en Fiat willen de geruchten niet bevestigen. Desondanks reageerden aandeelhouders enthousiast en koerste het aandeel Fiat rond het middaguur ruim 3,5 procent hoger.

De Italiaanse automaker heeft tegen de huidige aandelenkoers een beurswaarde van net geen tien miljard euro, zo schrijft financieel persbureau Bloomberg. Het Duitse Volkswagen is bijna negen keer zo groot. Volkswagen kocht recentelijk al de Zweedse vrachtwagenfabrikant Scania op.