'Bol.com moet oppassen voor Amazon'

Klanten vinden de Amerikaanse webshop Amazon steeds beter worden ten opzichte van Bol.com. Bol.com is nog altijd de meest gewaardeerde online winkel, maar Amazon steekt Bol.com op sommige punten al de loef af. Dat concludeert adviesbureau OC&C op basis van onderzoek onder drieduizend Nederlandse consumenten.

Bol.com heeft net als afgelopen jaren het hoogste cijfer, dit jaar een 8,1. Amazon staat met een 7,6 voor het eerst in de top vijf van Nederlandse webshops. Vorig jaar scoorde Amazon nog een 7,4.

Klanten vinden dat het assortiment van Amazon steeds beter wordt. De prijzen zijn bij Amazon ook scherper, vinden consumenten. De Amerikaanse webshop krijgt voor zijn prijzen een 7, terwijl Bol.com het met een 6,2 moet doen.

Toch heeft Amazon geen Nederlandse website en kan niet met iDeal worden betaald. Ook is het Nederlandstalige assortiment volgens de onderzoekers karig. Als Amazon zich op Nederland zou richten, zou de webshop in korte tijd een belangrijke speler op de Nederlandse onlinemarkt kunnen worden, stelt OC&C.