'Benen James Brown afgehakt na zijn dood'

Als we de ex-partner van James Brown moeten geloven, dan zijn na de dood van de soulster zijn benen eraf gehakt. De reden hiervan zou een DNA-test zijn.

"Er zat te veel balsem in het lichaam om een normale test te kunnen doen", aldus Tomi Rae. "De benen moesten eraf om bij het beenmerg te kunnen komen. Ik heb aan één stuk door gehuild toen ik het hoorde. Ze hebben de benen afgehakt van mijn man, de beste danser van de wereld".

De afwikkeling van de dood van America's Soulbrother Nr. 1, The Creator, The Godfather of Soul, Mr. Dynamite en The Minister of The New New Superfunk (dit is één persoon) ging niet van het leien dakje. Er was nogal wat ruzie met de familie en men wilde onder andere wel even weten of James Junior daadwerkelijk de zoon van de superster was. Dat daarvoor het lijk moest worden verminkt: soit.

Om een of andere reden verhuisde het lijk in zes maanden tijd maar liefst veertien keer van rustplaats, voordat het terechtkwam op de huidige locatie, in de tuin van zijn oudste dochter.

Tomi heeft dan ook geen goed woord over voor de familie van James. "Ze hebben zijn laatste wens niet ingewilligd - om voor mij en zijn zoon te zorgen - en ze hebben zijn lichaam onteerd. De enige die zich netjes heeft gedragen is meneer Jagger." De zanger van de Rolling Stones schreef onlangs een biografie over de soulzanger.

James Brown overleed op 73-jarige leeftijd op de eerste Kerstdag van 2006. Tomi Rae is berooid achtergebleven en verdient vaak de kost als straatmuzikant.