'Eigenaren Vitesse in gesprek over verkoop'

Het Russische voetbalimperium achter Vitesse is in gesprek met twee partijen over de verkoop van de Gelderse voetbalclub. De huidige eigenaren van de eredivisionist hebben hun vraagprijs bovendien al flink laten zakken, van 47 naar 30 miljoen euro. Dat schrijft De Gelderlander woensdag op basis van meerdere bronnen.

Het consortium waartoe voorzitter Alexander Chigirinsky behoort wil Vitesse volgens de krant van de hand doen omdat de club jaarlijks een kleine twintig miljoen euro verlies draait. Om potentiële kopers te lokken is Truphone naar voren geschoven als nieuwe hoofdsponsor. De mobiele provider zou de komende drie seizoenen ruim zeven miljoen euro in Vitesse willen steken.

Merab Jordania hoort niet tot de twee partijen die in gesprek zijn over de verkoop. De Georgiër, tot vorig jaar eigenaar van Vitesse, heeft niet genoeg geld om zijn oude club over te nemen.

De clubleiding van Vitesse zegt niets af te weten van een eventuele verkoop. "Volgens mij is dit echt een fabelverhaal", zegt algemeen directeur Joost de Wit.

De Arnhemmers hebben sinds enkele jaren een samenwerkingsverband met Chelsea, de club waar de Russische voetbaltsaar Roman Abramovich de scepter zwaait. Hij heeft volgens velen indirect de touwtjes in handen bij Vitesse.