Button ziet positieve gevolgen wijzigingen McLaren

Volgens Jenson Button gaat het langzaam maar zeker weer de goede kant op met McLaren. De Brit laat aan Autosport weten dat de ingrepen van afgelopen winter nu effect beginnen te krijgen. Zo werd Martin Whitmarsh geslachtofferd en keerde Ron Dennis terug als hoogste baas. Hij trekt nu met Jonathan Neale en Eric Boullier aan de touwtjes.

Button is blij met deze veranderingen. "Bij McLaren is alles jaren lang hetzelfde gebleven, maar er begint nu het één en ander te veranderen en ik denk dat het daar hoog tijd voor was en het nu bovendien de goede kant op gaat. Het doet me goed om Ron op het circuit te zien en ik denk dat zijn aanwezigheid een positieve impact op het hele race-team heeft. Eric zit het team daarnaast flink achter de vodden en spreekt een stuk meer met ons coureurs dan ik gewend ben, hetgeen erg fijn is. Eric krijgt zodoende namelijk veel feedback van mij en mijn teamgenoot Kevin Magnussen en kent onze klachten en wensen dus."

Het gevolg van alle wijzigingen in de teamstructuur was dat McLaren de afgelopen races nog geen groot pakket updates mee kon brengen. Desondanks werd Button afgelopen weekend in Canada vierde. Voor de komende race in Oostenrijk staat een groot aantal nieuwe onderdelen op stapel. Deze moeten het team helpen het gat met een aantal andere renstallen te dichten.