[WK Hockey] Argentijnse vrouwen in allerlaatste seconde langs Engeland

De vrouwen van Argentinië hebben zichzelf een goede dienst bewezen door met 2-1 van Engeland te winnen. In het Kyocera Stadion kwam Engeland nog wel op voorsprong, maar zag het de Argentijnen nog voor rust op gelijke hoogte komen. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd ging Argentinië er alsnog met de overwinning vandoor.

In de eerste helft doken beide ploegen maar zelden bij elkaar in de cirkel op. De eerste en enige kans was voor de Engelsen en die leverde meteen een doelpunt op. In de zesde minuut van de wedstrijd promoveerde Alex Danson een afgeslagen strafcorner tot een goal door de rebound binnen te tikken.

De Engelsen wisten hun tegenstander uit Zuid-Amerika lang buiten hun cirkel te houden. Tot acht minuten voor tijd hoefde keeper Maddie Hitch zelfs helemaal niet in actie te komen. Een eerste schot van de Argentijnen werd nog gekeerd door de Engelse goalie, maar dertig tellen later was het toch raak. Delfina Merino stond bij de tweede paal klaar om een voorzet van gelegenheidsaanvoerder Rosario Luchetti binnen te tippen, 1-1.

Na rust zetten de Argentijnen hun tegenstander veelvuldig vast op eigen helft. Het aanvallende spel van de formatie van Carlos Retegui resulteerde in een aantal goede kansen, maar de Engelse verdediging hield stand. Met nog tien minuten op de klok kreeg Engeland een grote kans om op voorsprong te komen. De Argentijnse keeper bracht echter knap redding op de inzet van Danson.

Omdat de Zuid-Amerikanen aan de andere kant van het veld ook het doel niet wisten te vinden, leek het duel in een gelijkspel te eindigen. In de slotseconde ging Argentinië er alsnog met de overwinning vandoor toen Carla Rebecchi een strafcornerrebound binnenschoot. Door dit resultaat is Duitsland officieel uitgeschakeld voor de halve finales.

Bij de Argentijnen kwam Luciana Aymar niet in actie. De sterspeler van Las Leonas viel in de wedstrijd tegen Duitsland uit met een hamstringblessure en speelde daardoor niet haar 34ste opeenvolgende duel op een WK.